Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Češky obdržely debakl od Německa, poté porazily Anglii

Praha - České reprezentantky v úvodních dvou utkáních evropského šampionátu zaznamenaly prohru i výhru. Na Němky Češky neměly nárok, když prohrály jednoznačně 0:10, své anglické soupeřky však již porazily 4:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání pozemních hokejistek Česko - Německo

Němky, které daly dohromady nejsilnější sestavu za posledních deset let, suverénně kombinovaly a dokázaly, že si jdou pro třetí zlato za sebou. Po dvaceti minutách vedly 3:0 a ve druhé polovině se trefily ještě sedmkrát. České hráčky naopak nenašly cestu do německé branky ani jednou a na úvod domácího mistrovství Evropy prohrály 0:10.

Proti Anglii ovšem Češky nastoupily sebevědomě a především díky výkonu v úvodních dvaceti minutách získaly první vítězství na šampionátu. Po trefách Laciné a Haklové vedly už 2:0, třetí gól přidala ještě před přestávkou dvojnásobná nejlepší česká hráčka Adéla Bížová. Angličankám se podařilo z trestného rohu snížit, jenže český tým si výhru už nenechal vzít. Hned vzápětí mu vrátila tříbrankový náskok Tereza Mejzlíková. Češky tak porazily Anglii 4:1 a zítra se poperou o semifinále s Nizozemskem.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články