Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Benda se vrátil na palubovku a přispěl k další výhře basketbalistů Nymburku

Nymburk – Sedm zápasů v lize, sedm výher. Basketbalisté Nymburku opět potvrdili, že v NBL nemají konkurenci a v dohrávce 6. kola porazili doma USK Praha 69:50. Utkání bylo výjimečné pro reprezentačního pivota Petra Bendu, který poprvé po zranění zasáhl v novém ročníku do hry.

Petr Benda
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Benda měl už od jara zdravotní problémy, ty sice zažehnal a odjel s národním týmem na mistrovství Evropy, ale v průběhu přípravy na novou sezonu si znovu poranil koleno a musel na operaci. Poprvé v sezoně nastoupil až proti USK. Na palubovce strávil přes deset minut a stihl zaznamenal čtyři body a tři doskoky.

Trenér Nymburku Kestutis Kemzura se snažil při náročném programu šetřit opory na nedělní duel VTB ligy s Kazaní, a tak nejvíce prostoru dostali mladí čeští hráči Tomáš Pomikálek a Lukáš Palyza, který byl s devíti body nejlepším střelcem Nymburku společně s dalším mladíkem Martinem Křížem. Za USK dal devět bodů juniorský reprezentant Lukáš Feštr.

Nymburk - USK Praha 69:50 (23:17, 43:29, 58:39)

Nejvíce bodů: Palyza a Kříž po 9, Houška, Simmons, R. Rančík a M. Rančík po 8 - Feštr 9,Šafarčík a Votroubek po 8. Rozhodčí: Vyklický, Nejezchleb, Komprs. Fauly: 16:18. Trestnéhody: 15/11 - 13/9. Trojky: 6:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články