Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

České házenkářky začaly v Dánsku prohrou, nestačily na Španělky

Silkeborg (Dánsko) – Těsnou prohrou se Španělskem zahájily české házenkářky turnaj v Dánsku. Svěřenkyně Jana Bašného odehrály s bronzovými medailistkami z loňských olympijských her slušnou partii, ale nakonec s favoritkami prohrály o dva góly 29:31.

Sport
zdroj: ČT4

Češky se v Dánsku chystají na start prosincového světového šampionátu v Srbsku. V sobotu změří síly s domácím A-týmem a o den později s dánským "béčkem".

Španělky si zkraje zápasu vytvořily až šestigólový náskok, český celek ale zlepšenou hrou ještě do poločasu ztrátu smazal. Jenže pasáž před pauzou Bašného tým nezvládl a nepovedla se mu ani koncovka druhé půle, v níž nevyužil dlouhou přesilovku.

"Bojovali jsme, ale nemohu být se zápasem spokojený, protože jsme takticky nezvládli ani jednu z koncovek poločasů a navíc nám utekl i vstup do utkání," řekl Bašný, který v Dánsku postrádá tři opory: brankářku Raníkovou, zkušenou Vítkovou a její spoluhráčku z Mostu Martinkovou. Všechny mají zdravotní problémy.

"Celý druhý poločas jsme se snažili dotáhnout se na Španělky, bohužel jsme k tomu nedokázali využít dvě přesilovky v řadě v samotném závěru utkání. Čtyřminutovou výhodu jsme nakonec prohráli 1:2, a výsledkem je tak prohra o dvě branky," dodal Bašný.

Po návratu ze severu Evropy se rozhodne o konečné nominaci národního celku na mistrovství. Na šampionát odjede český tým 6. prosince, do turnaje vstoupí o den později zápasem s Maďarkami. Na mistrovství světa bude startovat po deseti letech.

ČR - Španělsko 29:31 (16:18)

Sestava a branky ČR: Satrapová, Müllnerová - Luzumová 6, Štěrbová 5, Keclíková a Kutlvašrová po 3, Chrenková, Knedlíková, Salčáková a Selucká po 2, Crhová, Černá, Hrbková a Poznarová po 1, Borovská, Růčková.

Rozhodčí: Stenrand, Birch (oba Dán.). Sedmimetrové hody: 6/5 - 4/4. Vyloučení: 1:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články