Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

O Kolocovou se Slukovou je zájem, hráčky si vybírají tréninkové partnerky

Praha - České beachvolejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková před rokem pronikly do světové špičky a letošní sezona potvrdila, že do ní právem patří. Významně ji však zkomplikovalo srpnové onemocnění boreliózou Markéty Slukové.

"Cítím se dobře. Na začátku prosince mě ale ještě čekají krevní testy. Tak uvidíme," řekla Sluková. "To, že jsme měly přestávku, bylo nešťastné, bylo to zrovna ve chvíli, kdy jsme měly sezonu dobře rozjetou. Na druhou stranu jsme byly rády, že jsme se mohly ještě vrátit a dva turnaje odehrát," doplnila Kolocová.

Po měsíční pauze se české beachvolejbalistky dokázaly vrátit do světové desítky. Na turnajích v Brazílii a Číně získaly konečné deváté místo. Stabilní výkony přinášejí českému páru výhody v přípravě. České hráčky absolvují v zimě opět soustředění v Jihoafrické republice a vybírají si z nabídek zahraničních párů, které se k nim chtějí v tréninku přidat. "Když jsme před třemi čtyřmi lety přemýšlely, koho oslovit na trénink, tak jsem si říkaly: Není hloupé jít za Brazilkami? Dnes je to velká změna a ani Brazilky by neřekly ne," uvedla Kolocová.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Markéty Slukové a Kristýny Kolocové před přípravou na další sezonu

V polovině ledna nejspíše s Kolocovou a Slukovou pojedou do Kapského Města Němky Laura Ludwigová, Kira Walkenhorstová, bronzové medailistky z mistrovství Evropy a čtvrtý pár světového žebříčku FIVB. "Možná pojedeme s Italkami, nebo se k nám přidají holky ze Slovenska," dodala Sluková směrem k dvojici Natália Dubovcová, Dominika Nestarcová, které jsou v žebříčku třinácté.

Česko-slovenská spolupráce

"Se slovenským párem už letos Maki a Kiki trénovaly. Vycházejí výborně a z té spolupráce šla velká energie. Dva týdny proběhly výborně," liboval si Simon Nausch, rakouský trenér českého páru.

Simon Nausch, trenér české dvojice:

"Můžou se dostat do finále, můžou vyhrávat turnaje, ale obě musí být ve vrcholné formě, mít dobrý los a taky v některých zápasech i trošku štěstí."

Plážové volejbalistky nemají strach, že by společnou přípravou odhalovaly soupeřkám své zbraně, i když dosud většinou trénovaly samostatně. "Přestali jsme se schovávat. Je třeba vzájemnou přípravu využít ke zlepšení. A když jdete do tréninku s plánem, tak něco vyzkoušíte a neukazujete své zbraně," řekl Nausch.

Ve srovnání s minulou zimní přípravou stráví doma více času. Celý prosinec je čeká kondiční příprava a hraní na písku v hale v Praze na Hamru. "Loni jsme byly v Africe čtyři měsíce a pak jely hned na turnaje. Bylo to strašně dlouhé a náročné fyzicky i psychicky," řekla Sluková. "Máme cestování plný kecky," dodala Kolocová.

V příští sezoně by obě chtěly hrát více zápasů před domácími fanoušky v České republice. "Příští rok by měl být i v Praze jeden velký světový turnaj," připomněla Kolocová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články