Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nymburk porazil Quakenbrück a vrátil se do hry o postup

Praha - Basketbalisté Nymburku za sebou mají důležité utkání Evropského poháru. V něm na palubovce v pražské Tipsport Areně porazili Artland Dragons Quakenbrück 86:70 a připsali si druhou výhru z pěti zápasů ve skupinové části turnaje. Na třetí Ostende momentálně ztrácejí jedinou výhru a v příštím kole přivítají belgického soka doma. "Nebylo to pro nás jednoduché utkání, proto jsem pyšný na svůj tým, že byl schopen se soustředit a předvést tak týmový výkon. Tohle vítězství jsme hrozně potřebovali a věřím, že nás zvedne," prohlásil po utkání trenér Kestutis Kemzura.

Nymburk - Quakenbrück
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Německý celek na úvod zaskočil Nymburk agresivní obranou po celém hřišti a rychlým přechodem do útoku, díky čemuž se ujal vedení 7:0. Hostům se navíc dařilo snadno dostávat míč na pivoty. Nymburk působil hodně nervózním dojmem, pak ale zavelel Radoslav Rančík, domácí se chytli v útoku a ještě v první čtvrtině snížili na 20:21.

Ve druhé čtvrtce pak Nymburk výrazně zlepšil obranu a dovolil Drakům jen osm bodů. Naopak sám předvedl dvanáctibodovou šňůru a na poločasovou přestávku šel s náskokem 12 bodů. V tu chvíli se zdálo, že má Nymburk utkání pod kontrolou, jenže hosté při vstupu do druhé půle znovu zapli v obraně, donutili soupeře k několika chybám a sami předvedli šňůru 13:0, která mu vrátila vedení. Tentokrát Nymburku pomohl Vojtěch Hruban trojkou a rychlým protiútokem, čímž Lvy uklidnil.

V poslední čtvrtině dal tři důležité trojky v rychlém sledu po sobě Dylan Page a vrátil Nymburku náskok 12 bodů, který už domácí nepustili. V závěru tak mohli zápas v klidu dohrát a skóre ještě navýšit. Page celkem v poslední čtvrtině zaznamenal 14 ze svých 22 bodů.

"Soupeř na nás použil několik systémů presinku, což nám dělalo problémy, protože někteří hráči si s tím neuměli poradit. Museli jsme na to zareagovat, zrychlit hru a hrát na dva rozehrávače," řekl Kemzura. "Dnes jsme velmi dobře stříleli za tři body. Což byla velká pomoc. Každý hráč na hřišti odvedl velmi dobrou práci. Musím ale pochválit hlavně rozehrávače Massambu a Welsche, zahráli opravdu velmi dobře. Důkazem je 23 asistencí, z nichž 11 zaznamenal Welsch. Ukázali jsme týmového ducha. Jsem velmi spokojen, protože jsme oproti předchozím zápasů zlepšili téměř vše. Hlavně doskok," dodal Kemzura.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih Eurocupu Nymburk - Quakenbrück

ČEZ Basketball Nymburk - Quakenbrück 86:70 (20:23, 43:31, 54:48)

Nejvíce bodů: Page 22, Hruban 16, R. Rančík 14, Simmons 13 - Wenzl a Thomas po 16, Holston 12. Rozhodčí: Gkontas (Řec.), Obrkněževič (Srb.), Radojkovič (Chorv.). Fauly: 19:19. Trestné hody: 9/7 - 18/15. Trojky: 11:5.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články