Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Boston slaví, baseballisté Red Sox ovládli Světovou sérii

Boston – Zámořská Major League Baseball má nové krále. Světovou sérii ovládli hráči Bostonu Red Sox, když porazili St. Louis Cardinals 4:2 na zápasy. V posledním utkání zvítězili 6:1 a mohli slavit již třetí triumf za posledních deset let. 

Hráči Bostonu slaví triumf ve Světové sérii
zdroj: ČTK/AP

Nejužitečnějším hráčem finále byl vyhlášen David Ortiz z Bostonu, který odpálil jedenáctkrát z 16 startů a připsal si i dva homeruny. U St. Louis měl takový respekt, že v posledním utkání mu raději úmyslně dali čtyřikrát metu zdarma. "Pálil jsem dobře. Vím, že jsem silnou zbraní a dělal jsem vše, abych to naplnil, což se mi povedlo. Nejsem tady ale sám a sám bych to nedokázal. Měli jsme letos tým, který měl srdce, a to bylo nejdůležitější," řekl Ortiz, který v dresu Red Sox slavil triumf ve Světové sérii i v letech 2004 a 2007. "To se neomrzí," usmál se.

Letos ale bylo vítězství přeci jen o něco sladší. Poprvé od roku 1918 totiž vyhrál Boston poslední zápas před domácím publikem. Oslava začala po posledním autu, při kterém nadhazovač Kodži Uehara nepovolil odpálit Mattu Carpenterovi.

Polař Shane Victorino, jenž se do sestavy vrátil po dvou zápasech, které nehrál kvůli zraněným zádům, měl v posledním duelu skvělou formu. Svými odpaly stáhl čtyři ze šesti bodů. "Řekli jsme si, že budeme nejlepší, a tvrdě jsme na tom pracovali. Teď jsme mistři, to snad není možný!" křičel Victorino nadšeně do kamer.

Loni Boston skončil v Americké lize poslední. V zimě se tým obměnil, přišel nový manažer a letos soutěž ovládl. To v minulosti dokázala jen Minnesota Twins. Baseballisté St. Louis útočili na svůj dvanáctý titul, ale prohráli stejně jako v roce 2004 s Bostonem. "Řekl jsem hráčům, ať odejdou s hlavou vztyčenou, rozhodně se nemají za co stydět. Zaslouží si za sezonu uznání," řekl kouč Cardinals Mike Matheny. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články