Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

O zlato si zahrají Rusky a po boji i domácí Němky

Barlín - Medailovými boji vrcholí v Berlíně mistrovství Evropy volejbalistek. Prvními finalistkami jsou hráčky Ruska, které si v poměru 3:0 poradily se Srbkami. V boji o zlato je čekají domácí volejbalistky, které dokázaly otočit nepříznivě se vyvíjející utkání  s Belgií. Finálový souboj můžete sledovat v sobotu od 20:00 exkluzivně na webu ctsport.cz.

Radost německých volejbalistek
zdroj: AP autor: Darko Vojinovic

Ruské volejbalistky pokračovaly na mistrovství Evropy v Berlíně v bezchybných výkonech a v semifinále je nezastavily ani obhájkyně titulu ze Srbska. Napínavou podívanou přinesl jen první set, ve dvou dalších už jasně dominovaly úřadující mistryně světa z Ruska a proměnily hned první mečbol.

Ruské favoritky na turnaji dosud ztratily jen dva sety a poprvé od roku 2001 postoupily na ME do finále. Nejúspěšnější země v historii kontinentálních šampionátů v souboji o zlato vyzve domácí tým, který má šanci získat první titul po posledním triumfu NDR v roce 1987. I když Němky prohrávaly s Belgií 0:2 na sety, k radosti více než 7000 diváků zápas v páté sadě vyhrály 15:11. Oba týmy nasbíraly shodně po 103 bodech. 

V semifinále mohly týmy poprvé v historii ME využít při sporných momentech video. Evropská volejbalová konfederace už tento systém vyzkoušela v závěrečných bojích Ligy mistrů a počítá s jeho nasazením i za dva týdny při vyvrcholení mužského šampionátu v Kodani.

Na volejbal se přišel podívat i nový předseda Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach. Semifinále ženského ME bylo první sportovní akcí, kterou po svém zvolení navštívil. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články