Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

České volejbalistky potrápily favorizované Srbky, prohrály však 0:3

Santo Domingo – Dlouho bojovaly a vzdorovaly, ale nakonec to nestačilo. České volejbalistky nenavázaly na hladkou výhru proti Portoriku a v druhém zápase ve světové Grand Prix v Santo Domingu podlehly mistryním Evropy ze Srbska 0:3 na sety. Klíčový pro vývoj zápasu byl první set, v němž zvládl soupeř lépe vypjatou koncovku v poměru 28:26, další sady pak vyhrál 25:18 a 25:23.

České volejbalistky
zdroj: ČT24

Přitom české volejbalistky, které se musejí obejít bez zraněné hlavní opory Havelkové, v prvním setu diktovaly po většinu času hru. Především dobře blokovaly a vedly až 10:5. Srbky po zdařilé šňůře srovnaly na 11:11, ale v koncovce setu vedly české svěřenkyně italského kouče Carla Parisiho 23:20. Následně však neproměnily čtyři setboly, Srbky srovnaly na 26:26 a uhrály i poslední dva míče.

Nezdar v koncovce se odrazil na dalším výkonu českého týmu. Souhra ztratila na přesnosti a režii zápasu převzaly důrazněji hrající srbské volejbalistky. Jejich předností byl útok a podání a s přehledem vyhrály druhý set.

Ve třetím dějství se pokusil český tým zápas zdramatizovat. Reprezentantky ještě vyrovnaly na 23:23, ale poslední dva míče už nezvládly a za 81 minut odešly poraženy.

V závěrečném utkání ve skupině B se Češky utkají v neděli s výběrem domácí Dominikánské republiky.

ČR - Srbsko 0:3 (-26, -18, -23)

Rozhodčí: Erazo (Kol.), Grassová (Braz.). Čas: 81 minut. Diváci: 2000.
Sestava a body ČR: Kossányiová 3, Plchotová 8, Havlíčková 15, Mlejnková 15, Monzoni 6, Kubínová 1, libero Jášová - Dostálová, Hodanová, Vincourová. Trenér: Parisi.

Je nám líto, video expirovalo.
České volejbalistky potrápily favorizované Srbky, prohrály však 0:3
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články