Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hokejbalisté nedali gól Portugalcům a porazili USA

St. John's (Kanada) – Čeští hokejbalisté prohráli v pondělí ve druhém vystoupení na mistrovství světa v kanadském St. John˙s s Portugalskem 0:1, poté zdolali Spojené státy americké 7:2. Svěřenci trenéra Drahomíra Kadlece si tak udrželi naději na první místo a přímý postup do semifinále. Poslední zápas v základní skupině B čeká český tým ve středu s Francií.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejbalisté střelecky selhali a podlehli na MS Portugalcům

Český tým měl v úvodní části utkání několik šancí, po střele Háka pomohla brankáři Medeirosovi dokonce tyč. Portugalci se prosadili v 18. minutě v přesilovce při Pospíšilově vyloučení, kdy se trefil Sergio Vidal. Vyrovnat se nepodařilo v druhé části po dobrých šancích ani Hnízdilovi, ani Wróbelovi.

Skóre se neměnilo ani ve třetí třetině, kdy neuspěli proti Medeirosovi Kejř, Hudeček a Wróbela. Jen tyč pak trefil z mezikruží Lux, a Portugalci tak českému náporu odolali. "Nezačali jsme dobře. Začátek z naší strany byl hodně laxní, podle našich představ jsme hráli až od druhé třetiny. Druhá a třetí část byla pro nás složitá, oni dobře bránili a nám se nedařilo v zakončení, naopak oni měli jednu nebo dvě šance a dali z toho gól. V koncovce jsme byli nedůrazní," řekl stránkám hokejbal.cz asistent českého trenéra Rostislav Kurfürst.

"Když nedáme gól, tak nemůžeme vyhrát. Portugalcům se povedla jedna akce a my jsme se pak snažili, ale prostě jsme gól dát nemohli. Udělali jsme z toho gólmana olympijského vítěze," prohlásil obránce Jan Pospíšil.

Proti USA Češi prohrávali od druhé minuty po trefě Petita, ale už za 48 vteřin vyrovnal v přesilové hře Bacovský. Ve 14. minutě pomohla Heczkovi při početní výhodně Američanů horní tyč po Allenově střele. V 18. minutě otočil stav Kruček a na 3:1 zvýšil Pospíšil.

Pak při dalším českém oslabení sice snížil Gregory, ale ještě v druhé části vrátil Kadlecovu týmu dvoubrankový náskok Tyburec. V závěrečné třetině ještě navýšili skóre Soukup, Hudeček a Hák.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články