Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hokejbalová reprezentace může na kanadském MS dovršit zlatý hattrick

St. John's (Kanada) - Čeští hokejbalisté budou na mistrovství světa v kanadském St. John's bojovat o třetí titul za sebou. Svěřenci hokejového mistra světa z roku 1996 Drahomíra Kadlece budou chtít na jubilejním desátém světovém šampionátu navázat na zlato z Plzně z roku 2009 a z Bratislavy o dva roky později.

Hokejbal
zdroj: Isifa/VLP autor: Michaela Hasíková

Češi vstoupí do turnaje v neděli zápasem proti Švýcarsku a postupně se utkají ještě s Portugalskem, USA a Francií. Vítěz skupiny postoupí přímo do semifinále, ostatní čeká ještě čtvrtfinále. Druhou skupinu tvoří Kanada, Slovensko, Řecko, Německo a Pákistán.

"V podstatě můžu otipovat maximálně dva soupeře - Slovensko a Švýcarsko. Zbytek bude velká neznámá. Po osmi letech je mistrovství světa za oceánem. Kanada bude doma, kdo ví, jaký budou mít tým třeba takové Portugalsko nebo Řecko. Ohlížet se na soupeře ale nemá smysl," řekl serveru Hokejbal.cz útočník Libor Topolánek.

Nejužitečnější hráč extraligy z mistrovské Vlašimi je jedním z třinácti hráčů současného kádru, kteří byli u předchozího triumfu. Topolánek spolu s Janem Pospíšilem, Davidem Tyburcem, Miroslavem Růžičkou, Pavlem Kubešem, Janem Bacovským a Ondřejem Kejřem mají navíc i titul z roku 2009.

Bez medaile jen v roce 2005

"Jestli chceme vyhrát, musíme správně rozvrhnout síly, hrát velmi dobře takticky a hlavně jít naproti sportovní formě. Tým se trochu proměnil, určitě budou chybět borci jako Petr Novák, Tomáš Rejthar. Je velká škoda Adama Roušala, je to elitní útočník," doplnil Topolánek, který se do výběru dostal až dodatečně právě za Roušala, jenž na šampionát nemohl z pracovních důvodů.

Čeští hokejbalisté zůstali na MS mimo medailové pozice jen v roce 2005 v Pittsburghu, kde vypadli ve čtvrtfinále. Ve sbírce mají tři zlaté, dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili.

V St. John's se souběžně uskuteční i čtvrté mistrovství světa žen a české hokejbalistky se budou snažit po třech bronzech posunout do finále. "Jedeme tam pro placku. Jakou, to teď neřeším, ale finále bychom si už zasloužili," prohlásil trenér Karel Manhart. Češky narazí v základní skupině na Řecko, Kanadu a Velkou Británii.

Nominace českých hokejbalistů na MS (2.-9. června):

Brankáři: Jan Šimara (Letohrad), Jan Jirotka (Kladno), Lukáš Heczko (Sierre/Švýc).

Obránci: Jan Příhoda, Tomáš Kudela, Michal Dědič, Radek Soukup (všichni Kladno), Miroslav Růžička (Ústí nad Labem), Tomáš Hák (Pardubice), Josef Blažek (Vlašim), David Tyburec (Kert Park Praha), Jan Pospíšil (Biel/Švýc.).

Útočníci: Michal Průcha, Ondřej Kejř (oba Plzeň), Lukáš Hudeček, Libor Topolánek (oba Vlašim), Jan Bacovský (Hradec Králové), Pavel Kubeš (Pardubice), Daniel Hnízdil (Kladno), Tomáš Wróbel (Karviná), Ondřej Lux (Letohrad), Lukáš Soukup (Ústí nad Labem), Martin Kruček (Kert Park Praha), Jan Střecha (Jihlava), Jan Bílý (Wettswil/Švýc.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články