Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Volejbalistky čeká barážový duel s Rumunkami, přípravu zahájily v Brně

Brno - České hráčky čeká v sobotu první zápas baráže o postup na mistrovství Evropy, ke kterému nastoupí v rumunském Craiově. Proto se reprezentantky sešly již nyní v Brně, místě odvetného utkání, aby se mohly v klidu připravit na hru rumunského týmu. V případě úspěchu se kvalifikují na zářijový šampionát, který proběhne v září v Německu a Švýcarsku.

České volejbalistky
zdroj: EPA

Italský kouč Carlo Parisi, který loni v únoru převzal reprezentaci po Jiřím Šillerovi, má novou asistentku. Marcelu Ritschelovou, která se věnuje rodinným povinnostem, nahradila Lucie Václavíková. "V současné přípravě se zaměřujeme na všechno. Od posilování až po nácvik šestkových kombinací," řekla Václavíková, která má na starosti i celou úřední agendu spojenou s reprezentačním týmem.

Volejbalistky se sešly po více než osmi měsících. Rozloučily se v první polovině září v Maďarsku po kvalifikačním turnaji o postup na ME. Po dvou prohrách s Bulharskem skončily ve skupině druhé a o jejich startu na šampionátu rozhodne baráž.

S Rumunkami se reprezentantky naposledy utkaly v září 2011 na ME v Srbsku, český tým tehdy vyhrál 3:0. "Moc informací o současném týmu Rumunska však nemáme, neboť se Rumunky tak často na mezinárodní scéně neobjevují. Rozhodně ale na nás bude čekat kvalitní soupeř," dodala Václavíková. Část informací mohou trenéři získat také od Ivany Plchotové, která před třemi lety hrála v Konstanci.

Z 15 hráček Parisi ve čtvrtek nominuje dvanáctku, která odcestuje do Rumunska. Širší výběr tvoří nahrávačky Lucie Mühlsteinová, Lucie Smutná, Pavla Vincourová, blokařky Kristýna Pastulová, Ivana Plchotová, Ivona Svobodníková, Michaela Monzoniová, smečařky Andrea Kossányiová, Helena Havelková, Michala Kvapilová, Tereza Vanžurová, univerzálky Aneta Havlíčková, Tereza Rossiová (za svobodna Matuszková) a libera Karolína Bednářová s Veronikou Dostálovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články