Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Na Karlštejně začíná prestižní Golf Week2008

Karlštejn - V příjemném prostředí v blízkosti karlštejnského hradu dnes začíná nejvýznamnější a nejprestižnější golfová akce v České republice - International Golf Week2008. Mezinárodní týden golfu slibuje sportovním nadšencům bohatý program i atraktivní setkání s největšími golfovými hvězdami.

Organizátoři připravili pro návštěvníky golfové slavnosti velké lákadlo. V programu se představí Jihoafričan Ernie Els, hráč první pětky světového golfového žebříčku. Do Karlštejna zavítá i slavný hráč a trenér Simon Holmes. Během úvodních tří dnů proběhne popularizačně-vzdělávací akce, jež nabídne mnoho příležitostí aktivního zapojení diváků a soutěže o ceny. Na přípravě diváckých klání se zúčastní i samotné hvězdy.

"Golf Week preferuje možnost osobního setkání se špičkou světového golfu. Snažíme se tak odlišit od tradičního schématu golfových turnajů, při kterých se běžný divák nemá šanci ke slavným hráčům vůbec dostat," nastínil jeden z organizátorů Alan Babický. Návštěvníci golfového setkání mají navíc vstup zdarma.

Babický zdůrazňuje, že český golf prodělal v posledním desetiletí ohromný rozkvět. Důkazem je i talentovaná Jessica Kordová, dcera bývalého špičkového českého tenisty Petra Kordy. Patnáctiletá hráčka však žije trvale v Americe. "Jessica je ohromný talent, navíc má možnost celoročně trénovat v teplých oblastech. S kvalitním trenérem se samozřejmě její šance na úspěch rapidně zvyšují," uvádí známý golfista Babický.

V 9:30 začíná v karlštejnském golfovém areálu amatérský turnaj, následovaný dovednostními disciplínami. Od pěti hodin si s účastníky turnaje simultánně zahraje samotný Ernie Els.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články