Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Poloz: Takový úspěch se už těžko bude opakovat

Most - Dušan Poloz považuje mostecký úspěch ve finále Vyzývacího poháru za bezpochybný vrchol své kariéry. Žádnému českému házenkářskému celku se již podle něj nepodaří v jedné jediné sezoně ovládnout českou nejvyšší soutěž, česko-slovenskou interligu a zároveň i některý z evropských pohárů - tak, jak se to nyní povedlo jeho svěřenkyním.

Mostecké házenkářky slaví
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

V příštích týdnech bude Poloz s vedením klubu řešit, zda mostecké hráčky v příští sezoně budou hrát prestižnější Pohár EHF, nebo případně dokonce kvalifikaci Ligy mistryň.

"Vyhrát evropský pohár, domácí titul a ještě interligový titul, to už se asi nikdy nepodaří. Je to jako sen," řekl novinářům Poloz po dnešním triumfu v odvetě finále nad chorvatským Samoborem. Přestože ve Vyzývacím poháru nestartují nejlepší týmy a v hierarchii evropských klubových soutěží patří až na třetí místo, považuje Poloz triumf za dosud největší mostecký úspěch.

"Je to maximum. Je to finále evropského poháru a to pořád hrajete jednou za život. Je to největší, co může být, i když to není pohár, ve kterém hrají nejsilnější týmy z Norska nebo Dánska," řekl Poloz. "Ale vypadl v něm finalista francouzské ligy, vyřadili jsme tady turecký tým s nejlepší hráčkou světa z roku 2004, takže svoji kvalitu ten pohár má," doplnil mostecký kouč.

Pochvaloval si, jak dobře fungovala taktika v dnešní odvetě finále se Samoborem. Mostecké hráčky brzy smazaly čtyřbrankové manko z prvního duelu v Chorvatsku a postupně navyšovaly vedení.

Dušan Poloz:

"Nebylo se čím překvapit, ty mančafty se dobře znají. Bylo to o momentální formě a atmosféře. Věděli jsme, že neustálým tlakem budeme odskakovat ve skóre, protože máme širší kádr. A to se taky potvrdilo. Unavit soupeře, to bylo taktikou."

Až opadne vlna oslav, bude s vedením klubu řešit, co v příští sezoně. Most by mohl startovat v kvalitnějším Poháru EHF, nebo dokonce zkusit kvalifikaci Ligy mistryň. "Mám pocit, že jsme dostali možnost volné karty do kvalifikace Ligy mistryň. Možností je víc, je otázkou, co zvolíme. Přihlášky jsou do konce května nebo do června. Sedneme si s klubem a rozhodneme se o strategii na příští sezonu," uvedl Poloz.

Je mu jasné, že start v prestižnějších pohárech je finančně mnohem nákladnější. "My jsme měli to štěstí, že soupeři nebyli většinou daleko, takže jsme většinou zvládli dopravu autobusem. Ta Liga mistryň je náročnější, Pohár EHF samozřejmě taky. Loňský mistr Poruba dostala Astrachaň a stálo ji to, co nás tohle všechno dohromady. To jsou věci, které budeme zvažovat," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články