Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Kiki a Maki: Na olympiádu vzpomínáme každý den

Praha – Před rokem je znali jen zarytí fanoušci plážového volejbalu, páté místo na olympiádě v Londýně jim však změnilo život. České hráčky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková přezdívané Kiki a Maki se během několika dní staly obletovanými sportovními celebritami a samy přiznávají, že londýnskou jízdu mají stále před očima. "Přijde mi to jako včera," říká Markéta Sluková.

Turnaj v Londýně zachytil blonďaté duo ve velké formě a z neznámých děvčat se staly miláčky nejen českých fanoušků. Jejich jízdu nakonec zastavil až ve čtvrtfinále pátý nasazený pár z Ameriky Jennifer Kessyová, April Rossová ve dvou setech, avšak českému duu tento výsledek naprosto změnil život.

"Pro nás to byl strašný zlom. Do té doby jsme byly neznámé holky, co si pinkají na pláži, a najednou je nás všude plno. Všude se o nás píše, našly jsme pár sponzorů, kteří nám pomáhají. Všechno se to tak nějak změnilo," vzpomíná na úspěšnou olympiádu Markéta Sluková.

„Byl to takový celoživotní zážitek, který nás jen tak neopustí. Byl to pro nás největší zážitek kariéry," souhlasí i druhá z dua Kiki, Maki Kristýna Kolocová.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio 6 s Kiki a Maki

Vstup do sezony ovlivnilo lehké zranění

Do poolympijské sezóny vstoupil český pár dvěma naprosto odlišnými výsledky. Na úvodním turnaji v čínském Fu-Čou obsadil dělené deváté místo. Následný turnaj v Šanghaji již tak povedený nebyl, když Češky skončily až pětadvacáté. "Jsme spokojeny středně. Deváté místo je dobré umístění. Top ten je dobrý výsledek. To pětadvacáté místo bylo zklamání, ale bereme to sportovně," řekla Kristýna Kolocová.

Rozkolísané výkony však dle českých hráček ovlivnilo drobné zranění a také únava z cestování. "Měly jsme na začátku drobná bebíčka, ale nic velikého. Byly jsme taky unavené. Hodně mě bolelo koleno. Musíme si chvilku odpočinout," prozradila Markéta Sluková.

Další turnaj sehrají české hráčky na konci května v argentinském Corrientes.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články