Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Nymburk si play-off nezahraje, prohrál s Žalgirisem

Nymburk - Basketbalisté Nymburku prohráli ve VTB lize doma s lídrem skupiny B Žalgirisem Kaunas 84:90 a přišli o naději na postup do play-off. Tři kola před koncem ztrácejí na šesté místo tři výhry, navíc mají horší bilanci než šestý Triumf Ljubercy Moskevská oblast. V posledních třech zápasech bude Nymburk hrát zejména o udržení sedmého místa a finanční odměnu, kterou získá osm nejlepších celků ve skupině.

Nymburští basketbalisté ve VTB lize
zdroj: isifa/MAFRA/Michal Klíma

I přes porážku předváděl Nymburk velmi dobrý výkon. A to i přesto, že vysoká sestava Žalgirisu dělala domácím problém při doskakování, zvláště když už v první čtvrtině se zranil nymburský pivot Naymick. Agresivní obrana, rychlý přechod do útoku a přesná střelba z dálky však domácím pomáhaly držet s velkým favoritem krok.

Litevci sice několikrát lehce utekli, ale český mistr neskládal zbraně a vždy dokázal manko dohnat. Velmi dobrým výkonem k tomu přispívali Welsch (11 bodů a 9 asistencí) a Carter, jeden z nejlepších zápasů od příchodu do Nymburka na evropské scéně sehrál Houška.

Tradičním tahounem útoku byl Rančík (20 bodů), který proti vysokým pivotům těžil zejména ze střelby z dálky. V úvodu druhé půle však udělal čtvrtý faul, kvůli čemuž vystřídal. Nymburk se bez něj chvíli držel, ale pak Žalgiris zavelel k útoku a šňůrou 10:0 včetně dvou rychlých trojek odskočil na 12 bodů.

Nymburk dokázal ještě snížit na tříbodový rozdíl a velkou bojovností dostával soupeře pod tlak. Pak ale dal sedm bodů v řadě Lafayette a rozhodl. "Byl to jeden z našich nejlepších výkonů v sezoně. Bohužel to bylo proti jednomu z nejlepších týmů v Evropě, který nás i tak porazil," řekl trenér Ronen Ginzburg v rozhovoru pro Nova Sport. "Na své hráče jsem za takový výkon pyšný. Rozhodly detaily, ve kterých byl soupeř lepší," dodal.

Nymburk - Žalgiris Kaunas 84:90 (17:23, 39:44, 62:71)

Nejvíce bodů: Rančík 20, Carter 13, Hruban a Houška po 12, Welsch 11 - Lafayette 15, McGrath, Popovič, D. Lavrinovič, Kuzminskas, Kaukenas všichni 10. Fauly: 24:17. Trestné hody: 15/8 - 27/22. Trojky: 10:8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články