Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalisté Nymburku ve VTB lize prohráli s Krasnodarem

Krasnodar (Rusko) - Basketbalisté Nymburku si ve VTB lize připsali další porážku, když na hřišti Lokomotivu Kubaň Krasnodar podlehli 54:75. O několik hráčů oslabený český mistr tak nenavázal na středeční výhru v Bilbau. 

Nymburští basketbalisté ve VTB lize
zdroj: isifa/MAFRA/Michal Klíma

Trenérovi Ronenu Ginzburgovi totiž bylo k dispozici pouze devět hráčů, když mu chyběli zraněný Pomikálek a nemocný Pavkovič. Nenastoupil ani Carter, který měl problémy s vízem do Ruska. Radoslava Rančíka navíc stále limitují zdravotní problémy a nová posila Michael Efevberha měl za sebou jediný trénink po příchodu do mužstva.

Přesto začal Nymburk solidně a v první čtvrtině držel s domácími krok. Jenže v druhé části se hostům přestalo dařit v útoku, během osmi minut dali jediný koš a Kubaň šňůrou 14:2 získala rozhodující náskok.

Nymburku se v třetí části povedlo stáhnout manko ze 17 bodů až na deset, o což se dvěma koši za sebou postaral Efevberha, ale Krasnodar náporem v závěru třetí a na začátku čtvrté části odskočil na 19 bodů a definitivně rozhodl o svém vítězství.

Michael Efevberha ve svém prvním utkání za Nymburk ukázal potenciál a za 19 minut zaznamenal 11 bodů. Byl tak nejlepším střelcem týmu spolu s Welschem, jenž si navíc připsal osm asistencí. Přesto však basketbalisté Nymburka na Krasnodar bodově nestačili a prohráli 54:75.

Výsledky skupiny B VTB ligy basketbalistů:

Lokomotiv Kubaň Krasnodar - ČEZ Basketball Nymburk 75:54 (18:17, 35:25, 22:12)

Jenisej Krasnojarsk - CSKA Moskva 64:73

Nižnij Novgorod - Minsk 2006 55:54

VEF Riga - Neptunas Klajpeda 94:89

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články