Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Washington dokázal poprvé v sezoně vyhrát dvakrát v řadě

Washington – Basketbalisté Wasningtonu se začínají zvedat ze dna a poprvé v sezoně dokázali vyhrát dvakrát v řadě, když doma porazili Atlantu 93:83. Jediný český zástupce v NBA Jan Veselý odehrál v dresu Wizzards necelých pět minut, během nichž jednou neúspěšně vystřelil na koš, doskočil dva míče pod vlastním košem a stihl si připsat pět osobních chyb.

Martell Webster
zdroj: ČTK/AP autor: Alex Brandon

V sestavě Washingtonu se poprvé v sezoně objevil klíčový rozehrávač John Wall, kterého na dlouho vyřadilo ze hry zranění kolena, a hned ukázal svou platnost. Nejhoršímu týmu NBA pomohl k šesté výhře 14 body a čtyřmi asistencemi. Wizards navázali na předchozí překvapivé vítězství nad lídrem soutěže Oklahomou a poprvé v sezoně vyhráli dvakrát po sobě.

"Teď je ta hra o něčem jiném," komentoval kouč Randy Wittman návrat Walla, jenž odehrál 21 minut. "Je to pořád stejný ročník, ale rozhodně nový život," konstatoval další rozehrávač Washingtonu A.J. Price.

Nečekanou hvězdou Miami se stal při vítězství v Sacramentu 128:99 Mario Chalmers, jenž přispěl k výhře obhájců titulu 34 body. K životnímu střeleckému výkonu si pomohl hned deseti tříbodovými koši, čímž vyrovnal klubový rekord. "Byl úžasný. Posílal to tam celou dobu," chválil Chalmerse LeBron James, jenž zaznamenal 20 bodů a sedm asistencí.

Sérii deseti porážek ukončilo Orlando, které zvítězilo na palubovce Los Angeles Clippers 104:101. Domácí tím přišli o dělené první místo v soutěži. Třiceti body se na vítězství Orlanda podílel Arron Afflalo, na straně poražených měl stejně bodů Blake Griffin.

NBA:

Washington - Atlanta 93:83 (za domácí Veselý 2 doskoky), Chicago - Phoenix 81:97, Dallas - Memphis 104:83, Detroit - Utah 87:90, Indiana - Charlotte 96:88, LA Clippers - Orlando 101:104, Philadelphia - Houston 107:100, Sacramento - Miami 99:128.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články