Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Basketbalistům Prostějova hrozí konec v NBL

Prostějov – Mattoni národní basketbalová liga mužů možná brzy bude hrát o jeden celek méně. Ve velkých finančních potížích se totiž nachází loňský finalista z Prostějova, a pokud se čtvrtému celku současného ročníku NBL nepodaří domluvit se sponzory, bude nucen z ligy odejít.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistům Prostějova hrozí konec v NBL

"Bojujeme, dokud bude nějaká šance, tak se o ni chceme pokusit," řekl jednatel klubu Milan Matzenauer.

Prostějov, který vstoupil do NBL v sezóně 2004/2005 a nikdy neskončil hůře než na třetím místě, má zajištěné finanční prostředky na platy hráčů do začátku února a o dalším setrvání se rozhodne toto pondělí, kdy se vedení celku setká se sponzory. Pokud by se obě strany nedohodly, Prostějov by byl nucen skončit a poslední utkání by odehrál 2. února proti USK.

I přes finanční problémy se však hráčům Prostějova v NBL daří a v zápase 22. kola na hřišti Chomutova vyhráli bez větších problémů 102:89. Dařilo se i třetím Pardubicím, které v polabském derby zdolaly Kolín 94:75 a svou úspěšnou sérii prodloužily již o deváté vítězství. Východočeši měli kromě úvodních pěti minut utkání pod kontrolou a už v prvním poločase si vytvořili dvouciferný náskok. Po přestávce Kolín snížil na 53:48, ale domácí znovu rychle odskočili do bezpečného náskoku.

Sérii devíti porážek se povedlo ukončit poslednímu týmu soutěže Ústí nad Labem, které v napínavé koncovce vybojovalo ve Svitavách vítězství 86:85. Výhru hostům zajistil deset sekund před sirénou Reese, jenž byl s 23 body nejlepším střelcem Ústí. Domácím nepomohly dobré střelecké výkony Mróze (27 bodů) a Deloache (21).

USK Praha si poradil s předposlední Opavou 75:51 hlavně díky svému tahounovi Luboši Bartoňovi, jenž si připsal 23 bodů a 10 doskoků.  

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články