Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Basketbalistky VŠ otočily zápas s Trutnovem až v poslední vteřině

Praha – Ve velké drama se změnil zápas 13. kola basketbalové ligy žen, ve kterém domácí VŠ Praha porazil Trutnov 81:79. Těsnou výhru zajistila bronzovým medailistkám z minulého ročníku v repríze souboje o třetí místo dvoubodovým košem před závěrečnou sirénou Marshae Dotsonová.

VŠ Praha
zdroj: ČTK autor: Jan Sušánka

Basketbalistky VŠ Praha zvítězily v dramatickém utkání 13. ligového kola nad Trutnovem 81:79. Těsnou výhru zajistila bronzovým medailistkám z minulého ročníku v repríze souboje o třetí místo dvoubodovým košem před závěrečnou sirénou Marshae Dotsonová.

Americká hráčka byla s 26 body nejlepší střelkyní zápasu, navíc přidala 16 doskoků. O tři body méně nastřílela veteránka Petra Reisingerová. Vysokoškolačky, které v týdnu postoupily do osmifinále Evropského poháru, oplatily Trutnovu zářijovou porážku a vystřídaly ho na čtvrtém místě.

Na druhou příčku neúplné tabulky poskočil Hradec Králové, který zdolal DSK Karlín 74:57. Východočeský celek zápasu jasně dominoval a spravil si chuť po výprasku od IMOSu Brno 58:89 a předchozí prohře o pět bodů s USK Praha, která ukončila jeho sérii deseti vítězství.

Trenér Ivan Beneš zahájil angažmá u strakonických basketbalistek vítězstvím nad Slovankou 76:69. V úvodu poslední čtvrtiny se povedlo hostům jít do jednobodového vedení, ale ve zbytku zápasu už vedl tým bývalého kouče USK Praha, jenž nahradil na lavičce Američana Richarda Liena. Strakonice si připsaly třetí výhru v sezoně i díky double-double Zory Jilečkové, jež zaznamenala 14 bodů i doskoků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články