Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Nymburk na začátku prosince znovu přivítá MS v nohejbalu

Praha - Letošní mistrovství světa v nohejbalu se od 7. do 9. prosince uskuteční opět v Nymburku, kde se šampionát konal i před čtyřmi lety. Česká republika bude hostitelem vrcholné akce počtvrté v historii, v letech 2000 a 2004 se hrálo v Prostějově. ČT sport nabídne finálová utkání.

Organizátoři nymburského MS v nohejbalu
zdroj: ČT24

Sportovní centrum v Nymburku přivítá premiérové MS pod hlavičkou mezinárodní nohejbalové federace UNIF, založené v roce 2010. Právě kvůli vystoupení z organizace FIFTA se ČR nezúčastnila posledního devátého světového šampionátu před dvěma lety v Turecku. V roce 2008 získali svěřenci trenéra Jiřího Šmejkala v Nymburku ve čtyřech kategoriích dvě zlaté medaile, stříbro a bronz.

Letošní akce se zúčastní 21 týmů ve třech nohejbalových kategoriích - singlu, dvojicích a trojicích. V pátek 7. prosince proběhnou v již vyprodané nymburské hale zápasy základních skupin, v sobotu čtvrtfinálové a semifinálové souboje a v neděli turnaj vyvrcholí finálovými utkáními, která bude vysílat v přímém přenose ČT sport.

Český tým se bude muset znovu přeorientovat na jiná pravidla. Zatímco tuzemské ligové soutěže se hrají na dva dopady, mužský mezinárodní nohejbal dovoluje pouze hru na jeden dopad.

"Příprava byla letos trochu jiná. Poprvé za osm sezon, co jsem u týmu, měli hráči trochu čas na odpočinek po našich soutěžích. Až po sezoně jsme se tedy mohli soustředit na mezinárodní pravidla," řekl na tiskové konferenci trenér Šmejkal.

Je nám líto, video expirovalo.
V Nymburku se odehraje MS v nohejbalu

"Na normální nohejbal jsme favorité, ale v mezinárodním budeme dělat všechno, abychom obhájili tituly z Nymburka. Jsou to jiné disciplíny a kluci mají hrozně těžké se na to nějakým způsobem přeorientovat," doplnil Šmejkal. Za největšího konkurenta označil Slovensko, které na loňském mistrovství Evropy na Korsice porazilo český tým ve finále všech tří kategorií.

Podle hráčů sice adaptace na jiná pravidla není jednoduchá, přesto na vrcholu sezony myslí před domácím publikem jen na nejvyšší příčky. "Věřím, že všichni odvedou maximum. Myslím, že mohu mluvit za kluky, že chceme získat zlaté medaile. Odvést kvalitní výkon a aby se to divákům líbilo, to beru jako samozřejmost," uvedl reprezentant Jan Vanke.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články