Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Washington ani v sedmém zápase nevyhrál, Veselý nebodoval

New York - Basketbalisté Washingtonu se nedočkali premiérové výhry v sezoně ani v sedmém utkání. V Dallasu prohráli ve středu 101:107, český reprezentant Jan Veselý se mezi střelce za patnáct minut hry nezařadil. Připsal si dva doskoky a čtyři fauly, patřil ale k nejlepším v bilanci plus/minus (+14), kterou v jeho týmu ovládli náhradníci, zatímco celá základní pětka byla v minusu.

Dallas - Washington
zdroj: Getty Images

Washingtonu nebyl nic platný nápor v závěrečné čtvrtině, kterou Veselý celou strávil na palubovce. Z manka až o 22 bodů se i díky patnáctibodové šňůře přiblížili k soupeři na tři, ale obrat dokonat nedokázali. Už jen jediná porážka dělí Wizards od vyrovnání nejhoršího startu do sezony, který klub zaznamenal v předchozím ročníku.

"Naše bilance to nedokazuje, ale máme skvělý tým. Každý tu umí hrát. Teď se trápíme, ale budeme dál bojovat, nevzdáme se," burcoval Cartier Martin, který hrál jen v poslední čtvrtině a stihl v ní dát 14 bodů včetně čtyř trojek ze čtyř pokusů.

Trenér Washingtonu Randy Wittman se pozastavil nad skutečností, že jeho tým dostal k dispozici jen 11 trestných hodů oproti soupeřovým 33. "Z nějakého důvodu tenhle tým nemá respekt. Jsem zmatený z toho, jak mi rozhodčí někdy vysvětlují, proč nepískli. Tihle mladíci si jednoduše ještě potřebují udělat jména," řekl kouč.

Wizards zůstali v NBA jediným týmem bez výhry, protože nulu na kontě smazal už i Detroit. Pistons se dočkali v devátém utkání sezony na palubovce Philadelphie, kde zvítězili 94:76. Ke strůjcům premiérového úspěchu patřil pivot Greg Monroe, autor 19 bodů a 18 doskoků.

V nejlepším vstupu do sezony v klubové historii pokračuje Memphis, který zvítězil v Oklahomě 107:97 a po zahajovací porážce si připsal už šestou výhru za sebou. Domácím nepomohl k úspěchu ani první třicetibodový výkon ostrostřelce Kevina Duranta v této sezoně (34). Hosty táhl zejména Rudy Gay s 28 body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články