Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nymburk porazil v Jeruzalému Hapoel 86:69 a má druhou výhru

Jeruzalém - Basketbalisté Nymburka vyhráli i druhý zápas v Evropském poháru ULEB. Český mistr zvítězil na palubovce Hapoelu Jeruzalém 86:69 a s plným bodovým ziskem vede skupinu A s velmi nadějnými vyhlídkami na postup do dalších bojů.

Vstup do zápasu vyšel lépe izraelskému celku, ale od stavu 2:9 otočili hosté skóre jedenácti body za sebou a soupeře už do vedení nepustili. Do poločasu se mezi střelce zapsalo devět nymburských hráčů a hosté měli na kontě pět trojek, z nichž tři ze svých tří pokusů trefil Lukáš Palyza.

Nymburk nadále udržoval těsné vedení, do dvouciferného náskoku se dostal ale až v poslední čtvrtině, ve které exceloval Vojtěch Hruban. Sám nasázel soupeři 15 ze svých 19 bodů a stal se nejlepším střelcem Nymburka. Na domácí straně dělal zejména ve druhém poločase Středočechům problémy Craig Smith, autor 23 bodů a osmi doskoků.

"Smith nám dělal potíže ve vymezeném území, v prvním poločase nás zase potrápil Pullen (se 14 body druhý nejlepší střelec Jeruzaléma) zvenku. Jeruzalém má skvělý tým, ale my dnes hráli lépe," řekl nymburský trenér Ronen Ginzburg. "Zklamání, frustrující, bolestivé," vyjádřil své pocity domácí kouč Šaron Drucker po druhé porážce.

Ginzburg si dvě výhry na úvod soutěže pochvaloval, ale nepřeceňoval je. "Tahle skupina je velmi vyrovnaná," řekl. Varoval před příštím soupeřem, litevským celkem Prienai, který v minulém ročníku ukončil nymburskou vítěznou sérii a v této sezoně už v prvním kole vyhrál právě nad Hapoelem. "Lidé mají tendenci Litevce podceňovat. My vloni začali třemi výhrami a pak prohráli právě v Litvě," připomněl.

Hapoel Jeruzalém - Basketball Nymburk 69:86 (13:16, 35:37, 55:62)

Nejvíce bodů: Smith 23, Pullen 14, Fells 9 - Hruban 19, Palyza a Rančík po 12, Abrams 11. Rozhodčí: Jungebrand (Fin.), Lovsyn (Slovin.), Baumanis (Lit.). Fauly: 22:22. Trestné hody: 26/15 - 13/9. Trojky: 4:11. Diváci: 1800.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články