Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na Nymburk čeká Jeruzalém, Budivelnik Kyjev a BC Prienai

Barcelona - Basketbalisté Nymburka se ve skupině A Evropského poháru ULEB utkají se čtvrtfinalistou poslední sezony izraelské ligy Hapoelem Jeruzalém, čtvrtým týmem ukrajinské nejvyšší soutěže Budivelnikem Kyjev a třetím týmem litevské ligy BC Prienai. Rozhodl o tom dnešní los v Barceloně.

Český mistr tak narazí hned na dva soupeře, s nimiž se potkal v nedávné době. S Hapoelem se Nymburk utkal před dvěma roky. Doma vyhrál 73:67, venku padl 81:92. Navíc Nymburk trénuje izraelský trenér Ronen Ginzburg, pro kterého půjde o prestižní souboj. Hlavní hvězdou Hapoelu je americký pivot Craig Smith, který má na kontě 403 utkání v NBA.

Na Prienai, které dříve hrálo pod názvem Rudupis, Nymburk narazil v minulé sezoně. Venku vyhrál 91:79, ale doma překvapivě prohrál 80:83, přesto nakonec právě na úkor Litevců postoupil. Tým je složený převážně z litevských hráčů, jediným cizincem je Estonec Vene.

Budivelnik se do Eurocupu vrací po roční přestávce. Před dvěma lety postoupil do čtvrtfinále, v němž nestačil na Sevillu. V úvodu nové sezony tým táhne americký rozehrávač Malcolm Delaney.

Nymburk by měl do pohárových bojů vstoupit 7. listopadu domácím duelem s Budevelnikem. Základní skupiny skončí 12. prosince. Do čtvrtfinále postoupí z každé z osmi skupin dva nejlepší celky. Finále se odehraje 13. dubna a jeho vítěz si zajistí právo startovat v příštím ročníku Evropské ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články