Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

St. Louis dál živí naději na obhajobu titulu v MLB, Texas vypadl

New York – Rozdílně si vedli v eliminačním utkání o divokou kartu do play-off zámořské Major League Baseball loňští finalisté Světové série. Zatímco St. Louis si uchovali naději na obhajobu titulu v MLB, když zvítězili na hřišti Atlanty Braves 6:3, favorizovaní Texas Rangers na domácí půdě podlehli Baltimoru 1:5 a po dvou finálových účastech v řadě se letos do vyřazovacích bojů nepodívají.

Utkání Texas Rangers - Baltimore Orioles
zdroj: AP autor: LM Otero

Páteční zápas v Atlantě narušily výtržnosti fanoušků, kteří v osmé směně už za stavu 3:6 po sporném verdiktu rozhodčího zaházeli hřiště předměty. Baseballisté a sudí se ukryli do bezpečí a dvacet minut se nehrálo.

Cardinals zvládli složitou situaci a v souboji o divokou kartu uspěli podruhé za sebou. Loni se tím odrazili k jedenáctému triumfu ve Světové sérii, kterou ovládli po výhře v rozhodujícím sedmém finále s Texasem. V prvním kole se "The Birds" utkají s nejlepším týmem základní části Washingtonem.

Nationals si v nadstavbě zahrají poprvé po 31 letech, tehdy klub ještě sídlil v Montrealu. Hlavní město USA pak uvidí sérii play-off dokonce po dlouhých 79 letech. Druhou dvojici v Národní lize tvoří San Francisco Giants, šestinásobný šampion a vítěz zpřed dvou let, a Cincinnati Reds, toužící po prvním postupu do Světové série od roku 1990.

V Americké lize získal divokou kartu Baltimore po vítězství v Texasu a v úvodní sérii play-off na tři vítězství budou soupeřem Orioles divizní rivalové a dlouhodobě nejlepší organizace MLB New York Yankees. Oba týmy se až do konce základní části přetahovaly o vítězství ve východní divizi AL, Yankees nakonec předčili svého konkurenta o pouhé dvě výhry.

Ve zbývajícím čtvrtfinále na sebe narazí Detroit a Oakland Athletics. Tigers před šesti lety podlehli až ve finále St. Louis a na vítězství ve Světové sérii čekají od roku 1984. Celek z Kalifornie se dostal v letech 1988-1990 třikrát za sebou do finále, které v roce 1989 i vyhrál, na tyto úspěchy však od té doby navázat nedokázal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články