Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Washington slaví po 79 letech postup do play-off MLB

New York – Dva týdny před koncem základní části zná zámořská baseballová liga MLB první dva postupující do play-off. Centrální divizi Národní ligy vede takřka s nedostižným náskokem třetí nejstarší organizace v soutěži Cincinnati Reds. Po dlouhých 79 letech pak uvidí vyřazovací boje hlavní město USA Washington, neboť místní Nationals momentálně soutěž vedou. Nationals si definitivně pojistili postup výhrou nad Los Angeles Dodgers 4:1.

Washington slaví postup do play-off
zdroj: AP autor: Jacquelyn Martin

Oba celky mají jistou nejhůře divokou kartu do play-off, momentálně šesté Milwaukee totiž ztrácí 14 výher a má před sebou už pouze 13 utkání. Pod současným názvem uspěla organizace Nationals vůbec poprvé od doby, kdy se tým Montreal Expos přestěhoval do Washingtonu. V metropoli USA se na zápasy ve vyřazovací části chodilo naposledy v roce 1933, kdy tehdejší Senators prohráli ve Světové sérii s New York Giants.

Tým slavil postup šampaňským, na nebi zářil ohňostroj a spolu s nimi se radovalo přes 30 tisíc fanoušků. "Postoupili jsme, skvělé, ale na to ještě nemyslím. Jako správný kouč přemýšlím, jak divizi vyhrát," řekl trenér Dave Johnson. Washington aktuálně vede svou divizi o pět výher před konkurenční Atlantou.

Tým od svého vstupu do MLB v roce 2005 patřil pravidelně k nejhorším, dvakrát dokonce prohrál v sezoně přes sto zápasů, což je považováno za velkou potupu. "Z bídy na vrchol, nic krásnějšího na světě není a zažíváme pocit, který si dosud užívali jen soupeři," řekl třetí metař Ryan Zimmerman, služebně nejstarší hráč týmu.

Reds jsou první v Centrální divizi Národní ligy, kde o postup ještě mohou usilovat obhájci titulu St. Louis Cardinals, kteří momentálně drží poslední postupovou příčku. V Západní divizi potřebují San Francisco Giants k prvenství pouze tři výhry.

Mnohem vyrovnanější je situace v Americké lize, kde mají do play-off nakročeno i tradiční velcí favorité New York Yankees, ti se ale o vítězství ve Východní divizi přetahují s Baltimorem a ve hře je i třetí Tampa Bay.

Ligu vede poražený finalista posledních dvou Světových sérií Texas Rangers, v Západní divizi na něj ztrácí čtyři výhry jedno z překvapení sezony Oakland Athletics. O účast ve vyřazovacích bojích bojují i "Bílé ponožky" z Chicaga, v Centrální divizi svádí těsný souboj s Detroitem, přičemž postup si zajistí pouze vítěz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články