Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Draci chtějí ve finále navázat na přerušenou titulovou sérii

Brno - V roli favorita vstoupí do finálové série baseballové extraligy šestnáctinásobní mistři Draci Brno, kteří se po osmi letech střetnou v souboji o titul s Eagles Praha. Dlouhé extraligové kralování Draků přerušila v loňské sezoně konkurenční Technika, která ale nyní v semifinále podlehla právě Eagles 2:3 na zápasy. Úvodní dva zápasy finále jsou na programu oba víkendové dny od 14:00 v Brně, série na tři vítězství bude mít pokračování příští sobotu v Praze. Případný pátý zápas by se hrál v neděli 26. srpna opět v Brně.

Draci Brno
zdroj: ČT Brno

"Měli jsme větší touhu po vítězství. Tuto vlastnost si chceme přenést i do finálového souboje s velmi kvalitním týmem, který mají brněnští Draci. Rádi bychom vrátili extraligový titul po více než dvacetileté přestávce do Prahy," řekl kouč Eagles a české reprezentace Andy Berglund. Eagles mají tři tituly extraligového mistra z osmdesátých let, naposledy vyhráli v roce 1988.

Kouč Brňanů Arnošt Nesňal oproti semifinále s Kotlářkou očekává jiné průběhy utkání. "Duely s Kotlářkou byly o nadhazovačích. Nyní se připravujeme spíše na souboj pálkařů," uvedl Nesňal.

V základní části extraligy Draci z pěti soubojů čtyřikrát Eagles porazili. "Tato pozitivní bilance sice může ukazovat naši převahu, play-off je ale jiné. Tým Eagles zaznamenal výkonnostní posun," dodal Nesňal, jenž počítá na úvod série s nadhazovači Minaříkem, Blackmorem a Schneiderem. Chybět bude po nemoci Tomek, který by měl naskočit za týden do pokračování finále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články