Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Florbalisté Brna zůstávají na Czech Open bez ztráty bodu

Praha - Florbalisté Bulldogs Brno zůstávají po prvním dnu na turnaji Zone Czech Open jako jediný český zástupce v elitní kategorii bez ztráty bodu. Ve skupině C nejdříve vyhráli nad finským Nikianem KrP 7:4, následně zvítězili i nad FBC Ostrava 7:2 a mají jistý postup do osmifinálové skupiny F. Na ČT4 uvidí diváci každý den sestřih toho nejzajímavějšího. Ten první startuje dnes od 22:30.

Hráči Dalenu se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Tam už je z jejich skupiny obhájce vítězství na turnaji Dalen a z "déčka" má nakročeno Falun. Do stejné fáze postoupil také třetí švédský klub Pixbo Wallenstam a blízko je i švýcarský mistr SV Wiler-Ersigen.

Bulldogs s Nokianem sice prohrávali, ale pěti góly v první dvacetiminutovce zápas otočili a vítězství si v zápase na 2x20 minut pohlídali. V dresu poražených zaznamenal jednu asistenci Jan Jelínek, posila z Vítkovic. Chuť z výhry nad Finy si Brno přeneslo i do druhého klání. FBC Ostrava po porážce s Dalenem 1:7 dostalo stejný příděl branek a čeká jej kvalifikace play-off, z níž projdou z osmi týmů do čtvrtfinále jen dva.

Silného zahraničního soka dokázaly vedle Brna zdolat také Vítkovice, které po prohře s Wilerem 1:4 stejným poměrem zdolaly finský Tapanilan Erä. Pojistit si postup do osmifinále se ve skupině C budou snažit v pátek proti Havířovu, který je po prohrách s Tapanilanem Erä 1:8 a Wilerem 0:5 bez bodu.

Mladá Boleslav remizovala 4:4 s Grasshopper Curych, jehož barvy hájí české trio Aleš Jakůbek, Pavel Brus a Vojtěch Skalík, a díky tomu zůstává i přes porážku 1:4 s Pixbem v "áčku" ve hře o osmifinále. K tomu potřebuje porazit Chodov a výhru Pixba nad Grasshopper. Ambiciózní Chodov se po prohrách s Pixbem 0:4 a Curychem 4:7 chystá na kvalifikaci play-off.

Mistrovský Tatran Střešovice bude hrát o osmifinále s Rychenbergem Winterthur, když nejdříve vyhrál nad Otrokovicemi 4:1 a pak podlehl Falunu vysoko 1:7. Otrokovice podlehly i Rychenbergu a bod nezískaly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články