Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Beneš s Kubalou končí v Berlíně kvůli zdravotním potížím

Berlín – Hned po prvním dnu skončilo účinkování českých plážových volejbalistů Přemysla Kubaly s Petrem Benešem na turnaji Světového okruhu v Berlíně. Oba zápasy ve skupině prohráli, pro definitivní konec se ale česká dvojice rozhodla až kvůli zdravotním potížím, které trápily Beneše. Ve čtvrtek tak Beneš s Kubalou ani nenastoupí k závěrečnému duelu ve skupině. Jejich účast na olympiádě v Londýně by ale ohrožena být neměla. 

"Strašně mě bolí kolena," přiblížil své potíže sedmatřicetiletý hráč. "Nemůžu se pořádně pohnout v poli. To byl problém hlavně v tom dopoledním zápase s Kazachy," komentoval první vystoupení proti páru Sidorenko a Djačenko, které bylo po celou dobu velmi vyrovnané. První set se rozhodl až za stavu 34:32.

"Měli jsme tam pár balonů, které jsme mohli zvednout lépe, ale já prostě nemůžu udělat krok navíc. Jakmile balon letí jinam, kde ho neočekávám, i když neletí daleko ode mě, nemůžu jít do protipohybu," vylíčil Beneš.

Naplno se jeho potíže projevily v odpoledním utkání proti nizozemské dvojici Brouwer a Meeuwsen, v němž Češi vedli jen v úvodu první sady. Zbytku zápasu dominovali Nizozemci, kteří si ve druhém setu vypracovali v jednu dobu až devítibodový náskok.

"Myslím, že jsme prohráli kvůli tomu, že jsme nebyli v ideální kondici," zhodnotil Beneš neúspěšné účinkování na berlínském grandslamu, které podle něj ale nic neznamená pro blížící se olympijský turnaj. "Dáme se do kupy, odpočineme a valíme do Londýna," prohlásil optimisticky.

V Berlíně se představí i české olympioničky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou a Lenka Háječková s Hanou Klapalovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články