Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Volejbalisté budou bojovat o finále Evropské ligy

Hard - Čeští volejbalisté budou netradičně už od čtvrtka bojovat v Rakousku o postup do Final Four Evropské ligy, jenže osud už nemají jen ve svých rukou. Po čtyřech odehraných turnajích ztrácejí čtyři body na lídra skupiny B Nizozemsko, takže musejí spoléhat na jeho klopýtnutí nebo na zaváhání Slováků v "áčku", aby mohli postoupit alespoň z druhého místa.

Sport
zdroj: ČT4

A právě s Nizozemskem zahájí závěrečný turnaj základní fáze. "Víme, že hned první zápas může rozhodnout o naší účasti ve Final Four. Ani tři vítězství nám však účast nezajistí," řekl manažer reprezentace Milan Fortuník.

Závěrečný turnaj by měli hostit Turci, které doplní vítězové obou skupin a lepší tým z druhých míst. Po vítězství na úvodním turnaji v Rumunsku si Češi pokazili bilanci kvůli oslabení kádru, protože ve stejnou dobu proběhla olympijská kvalifikace. S účastí na ní Češi dlouho vůbec nepočítali, šance se naskytla nečekaně a bylo potřeba poskládat dva výběry. Kádr posílil univerzál David Konečný, jenž měl problémy s kolenem. Tým dále tvoří nahrávači Boula s Janouchem, blokaři Král, čerstvý ženáč Sobotka a Zajíček, smečaři Hýský, Linz, Bartoš a Kuliha, druhý univerzál Kriško a také libero Kopáček.

"Nemáme postup v našich rukách, ale budeme bojovat. Chceme dál dávat herní příležitost mladým hráčům a Evropská liga nám to umožňuje," připomněl hlavní přínos letní soutěže asistent trenéra Stewarta Bernarda Zdeněk Šmejkal.

Před osmi lety Češi Evropskou ligu vyhráli, od té doby ji většinou vynechávali. Zatímco čeští volejbalisté budou živit šanci na postup, jejich kolegyně ho mají jako hostitelky Final Four jistý. Před posledním turnajem v Řecku mají však stejnou výzvu - dostat se před Nizozemsko a vyhrát skupinu. V Karlových Varech se čtyři nejlepší týmy představí během svátečních dnů 5. a 6. července. Už nyní je jisté, že na závěrečném turnaji nebudou chybět vítězky obou dosavadních ročníků Evropské ligy Srbky, suverénky skupiny A.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články