Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Skvělá obrana přinesla basketbalistkám výhru nad Tureckem

Karlovy Vary - České basketbalistky zvítězily v přípravě na olympijské hry nad Tureckem 64:34. Duel hraný v rámci turnaje v Karlových Varech rozhodly domácí hráčky už v úvodu, když v prvních 13 minutách hry dovolily soupeři vstřelit jediný bod z trestného hodu. A ve skvělé obraně pokračovaly celý zápas. Zatímco v pátek nastoupily proti Maďarkám spíše hráčky širšího kádru, které bojují o udržení v týmu pro kvalifikaci, tentokrát trenér Lubor Blažek poslal do hry všechny své hvězdy. A podobně jako před týdnem proti Portoriku to bylo znát.

Hana Horáková
zdroj: ČTK autor: Jan Sokol

Češky předváděly především skvělou obranu a Turkyně se vůbec nemohly prosadit. Náskok domácích tak postupně narůstal, a to především zásluhou Vítečkové, která zaznamenala osm z úvodních 11 bodů týmu, a také Elhotové. Turkyně zachránila od potupné nuly v kolonce bodů za čtvrtinu až Yilmazová, která 30 vteřin před koncem první čtvrtiny proměnila trestný hod. První koš ze hry pak hostující hráčky daly až ve 14. minutě. To už ale vedly Češky o dvacet bodů.

Náskok udržovaly a ve druhé půli ještě navyšovaly. Třetí čtvrtina Turecku znovu nevyšla a byly z toho pouhé tři body. A tak Češky utekly dokonce na čtyřicetibodový rozdíl, k čemuž přispěla i střídající Zohnová, která navázala na povedený duel s Maďarskem. Hráčky od Bosporu v závěru lehce snížily, když za poslední čtvrtinu daly stejně bodů jako za celý předchozí průběh zápasu, ale i tak si z Karlových Varů odvážejí výrazné varování směrem ke kvalifikaci o OH, kde na sebe mohou oba týmy narazit ve čtvrtfinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Česko - Turecko

"Dnes nám nešlo ani tak o výsledek, jako hlavně o pocit z tohoto zápasu. A myslím si, že ten pocit můžeme mít dobrý. Hráli jsme dobře v obraně. V útoku zatím ještě ta herní pohoda taková není, takže máme chvilky, kdy ztrácíme kohezi hry v útoku, a máme chvilky, kdy hrajeme velmi dobře. Na to potřebujeme ještě čtrnáct dní a pět zápasů, které nás v přípravě čekají," zhodnotil utkání trenér Blažek.

"Turecko je vicemistr Evropy, kvalitní družstvo v podobné fázi přípravy jako my, ale myslím si, že dnešní utkání jim nevyšlo. V každém případě bylo vidět, že to je těžký soupeř. V konci se dostával do své herní pohody, začalo jim to padat, ale i přesto si myslím, že jsme dneska byli i v těch fázích, kdy se jim dařilo, lepší," dodal. Blažek měl původně v plánu zúžit kádr na čtrnáct hráček už po dnešním duelu, ale nakonec rozhodnutí odložil až po nedělním závěrečném utkání turnaje s Austrálií.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články