Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Ragbisté Říčan jsou opět domácími šampiony

Říčany - Ragbisté Říčan obhájili titul mistra extraligy. Ve finále play-off zvítězili nad Havířovem 25:11 a připsali si sedmý český titul. Pro Havířov, který před týdnem vyřadil pražskou Slavii, byla už samotná finálová účast historickým úspěchem.

Ragbisté Říčan
zdroj: ČT4

Finálový zápas, který byl po dvanácti letech záležitostí dvou mimopražských týmů, rozehráli lépe hosté. Po 13 minutách vedl Havířov díky trestnému kopu Aleše Koldy a pětky Pavla Kozubíka 8:0. Středočeši se prosadili až v 19. minutě, kdy zadák Tomáš Nevický položil pětku. Těsně před půlí stejný hráč vyrovnal trestným kopem na 8:8.

V úvodu druhého poločasu Nevický dalším trestným kopem poslal Říčany do vedení. Vzápětí kapitán Jan Rohlík položil pětku a Nevický následným kopem zvýšil na 18:8. Za stavu 18:11 se pak Michal Schlanger blýskl akcí, při které běžel sám 70 metrů přes celé hřiště, a položil třetí pětku domácích. "Je dobře, že jsme finále tentokrát zlomili už v druhém poločase, a ne až v prodloužení, protože to už bychom asi tentokrát nezvládli," uvedl po utkání Schlanger.

"Ze začátku jsme nehráli, co jsme chtěli. Do hry jsme se dostali teprve až ve druhém poločase. Havířov byl těžký soupeř a zápas s nimi nebyl žádný med," uvedl trenér Říčan Antonín Brabec. "Říčany byly lepší," uznal havířovský kouč Radomír Kolda. "S výkonem našich hráčů jsem ale spokojený. Přistoupili k utkání odpovědně a předvedli, co dokážou," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články