Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Basketbalisté San Antonia vyhráli podevatenácté za sebou

San Antonio (USA) - Basketbalisté San Antonia vstoupili vítězně do finále Západní konference NBA, v neděli doma porazili Oklahomu City 101:98. Spurs tak v součtu se závěrem základní části vyhráli už podevatenácté za sebou a vyrovnali rekord Los Angeles Lakers z roku 2001.

Utkání Oklahoma - San Antonio
zdroj: AP

Cesta k úspěchu ale tentokrát byla hodně trnitá, domácí mužstvo totiž po třech čtvrtinách prohrávalo devítibodovým rozdílem. Jenže Spurs pak zahájili poslední část šňůrou 15:3, dostali se do vedení a nakonec za dvanáct minut nastříleli do soupeřova koše 39 bodů, víc než ve dvou předchozích čtvrtinách dohromady.

Thunder, kteří v předchozích dvou kolech vyřadili šampiony z roku 2010 Lakers i obhájce loňského prvenství z Dallasu, tak poprvé v letošních vyřazovacích bojích v sérii prohrávají. "Hráli jsme trochu bez sebevědomí, nevěřili jsme si, moc jsme driblovali. Tak jsem týmu řekl, abychom začali hrát trochu ošklivěji, abychom trochu přitvrdili a znepříjemnili to soupeři. A nakonec nám to v poslední části vyšlo," uvedl trenér Spurs Gregg Popovich.

Nejlepším střelcem vítězného mužstva byl s 26 body náhradník Manu Ginobili, za Oklahomu dal Kevin Durant ještě o bod víc. Spurs v prvním poločase čtrnáctkrát ztratili míč, v druhé půli už jen třikrát. "Nebyli jsme dost agresivní, až v poslední čtvrtině se to zlepšilo," řekl Ginobili.

Jeho protivník James Harden měl pro argentinského olympijského vítěze jen slova obdivu. "Ginobili je levoruký a velmi mazaný. Umí se dostat až k obroučce. V závěru mu vyšlo několik akcí, zatímco my začali moc držet míč," řekl Harden. "V poslední čtvrtině hodně dobře bránili," uznal Durant.

San Antonio zakončilo základní část ligy deseti výhrami, v play-off pak vyřadilo shodným poměrem 4:0 na zápasy Utah i Los Angeles Clippers. Dvacáté vítězství za sebou mohou Spurs přidat v úterý opět doma.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články