Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Čeští florbalisté chtějí titul z akademického MS

Praha - Čeští florbalisté chtějí na domácím akademickém mistrovství světa v Praze zaútočit na premiérový triumf. Na turnaji, který se uskuteční ode dneška do neděle, se budou snažit vylepšit sbírku dvou medailí z dosavadních čtyř šampionátů. Ambice na finále mají také české florbalistky.

Sport
zdroj: ČT4

Trenéři Radim Cepek a Zdeněk Skružný mají k dispozici tým plný hráčů reprezentačního kádru. Nechybí mezi nimi ani bronzoví medailisté z MS v roce 2010 v Helsinkách - brankář David Rytych, obránci Pavel Brus a Jan Jelínek a útočníci Matěj Jendrišák a Milan Tomašík.

"Tým máme určitě schopný. Jestli se turnaj povede i vyhrát, to je těžší otázka. Chtěli bychom se ale o vítězství porvat a nechceme si dávat nižší cíle," řekl Cepek. Český tým se bude snažit navázat na stříbro z roku 2008 a předloňský bronz. V základní skupině narazí na Finsko, Japonsko a Slovensko, druhou tvoří Švédsko, Švýcarsko, Rakousko a Belgie.

Ženského turnaje se zúčastní jen čtveřice Česko, Švédsko, Finsko a Švýcarsko. Ve výběru trenérky Markéty Šteglové jsou také bronzové medailistky z loňského MS - obránkyně Andrea Pastušková a Nikola Černá a útočnice Anet Jarolímová, Kristýna Jílková, Dominika Šteglová, Tereza Urbánková, Iveta Hyršlová a Jana Vojáčková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články