Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Hadačová se kvalifikovala na olympiádu

Dauhá - Stolní tenistka Dana Hadačová si podruhé v kariéře zahraje na olympijských hrách. Česká hráčka stejně jako před čtyřmi lety zvládla světovou kvalifikaci a po Pekingu se představí i na hrách v Londýně.

Stolní tenistka Dana Hadačová
zdroj: EPA autor: RUNGROJ YONGRIT

Hadačová v semifinále v Dauhá porazila Saru Ramirezovou ze Španělska 4:0, čímž si zajistila olympijskou účast. "Mám obrovskou radost. Byl to nejtěžší turnaj, jaký jsem kdy odehrála, ale byla jsem výborně připravená fyzicky, psychicky i herně," řekla Hadačová, kterou až ve finále zdolala Švédka Matilda Ekhomová 4:1. V Dauhá musela Hadačová vyhrát tři zápasy ve skupině a další tři v play-off. Ve čtvrtfinále odvrátila v duelu s Ruskou Annou Tichomirovovou mečbol.

Vedle osmadvacetileté Hadačové má jistý start na olympiádě díky umístění v žebříčku česká jednička Iveta Vacenovská. Před čtyřmi lety postoupila Hadačová na hrách v Pekingu do 2. kola, v kterém nevyužila dva mečboly a vypadla. Šestý start na hrách naopak v Dauhá nevybojoval Petr Korbel a neuspěla ani Renata Štrbíková. Naopak Dmitrij Prokopcov obsadil jedenácté místo a má teoretickou naději, že by mu mohlo na postup do Londýna stačit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články