Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians

Obhájce z Dallasu se loučí s play-off už po prvním kole

Dallas - Obhájci titulu v basketbalové NBA z Dallasu vypadli v prvním kole play-off. Vyřadila je Oklahoma City, proti níž v sérii neuhráli jediné vítězství a s myšlenkou na zopakování loňského triumfu se museli rozloučit už po čtvrtém zápase. Oklahoma sérii ukončila na palubovce šampionů výhrou 103:97 a jako první z favoritů soutěže postoupila do druhého kola.

Dirk Nowitzki
zdroj: AP autor: L. M. Otero

Hráči Dallasu loni poprvé pozvedli mistrovskou trofej a Němec Dirk Nowitzki byl zvolen nejužitečnějším hráčem finále, jenže Oklahoma byla letos nad jejich síly. Ve čtvrtém zápase play-off vymazala až třináctibodové manko ve druhém poločase a díky jasné převaze v závěrečné čtvrtině 35:16 sérii ukončila v nejkratším možném čase.

"Měli mnohem více zbraní než my," prohlásil zklamaný Nowitzki, který byl se 34 body nejlepším střelcem večera. Do role hlavní hvězdy se však v klíčovém závěru duelu pasoval náhradník Oklahomy James Harden, který 15 ze svých 29 bodů nastřílel v poslední čtvrtině. Dallas letos potkal stejný osud jako Miami v roce 2007, které se loučilo coby obhájce titulu také už v prvním kole. Nejstarší tým soutěže zřejmě čeká nyní přestavba kádru.

Jedna výhra od postupu dělí basketbalisty Indiany a San Antonia. Pacers porazili Orlando 101:99 po prodloužení a ujali se v sérii vedení 3:1. O výhře rozhodl dvěma trestnými hody George Hill 2,2 sekundy před koncem prodloužení. Na druhé straně zkusil vyrovnat Glen Davis, ale jeho střela z odskoku se neujala. Indiana zachránila zápas, v němž v poslední čtvrtině prohospodařila náskok 19 bodů. San Antonio zvítězilo na půdě Utahu 102:90 zejména díky Tonymu Parkerovi a jeho 27 bodům.

O jediný bod vyhráli v sobotu Los Angeles Clippers nad Memphisem a ujali se v sérii vedení 2:1. Clippers v závěru vedli o čtyři body, ale Rudy Gay snížil trojkou deset vteřin před koncem na nejtěsnější rozdíl. Domácí Eric Bledsoe pak neproměnil ani jeden trestný hod, ale Memphis už skóre neotočil. Trojkový pokus Gaye v poslední vteřině do koše nezapadl.

Výsledky 1. kola play-off NBA:

Orlando - Indiana 99:101 po prodloužení (stav série 1:3), LA Clippers - Memphis 87:86 (stav série 2:1), Utah - San Antonio 90:102 (stav série 0:3), Dallas - Oklahoma City 97:103 (konečný stav série 0:4).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články