Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pozemkáři prohráli i s Rakouskem

Kakamigahara (Japonsko) - Čeští pozemní hokejisté si na olympijských hrách v Londýně nezahrají. Naději na premiérovou účast v historii jim sebrala prohra 1:2 s Rakouskem na kvalifikačním turnaji v japonské Kakamigahaře.

Hanus chytá penaltu
zdroj: ČT24

Oba soupeři prohráli své předchozí dva zápasy a pouze dnešní výhra jim mohla udržet teoretickou šanci na postup. Rakušany poslal do vedení trefou z trestného rohu Michael Körper, o vyrovnání se postaral Ondřej Vudmaska. Ještě do přestávky ale přidal Körper z penalty druhou branku.

Ve druhém poločase výběr trenéra Michala Tomse skórovat nedokázal a navázal na předchozí porážky s Japonskem (0:6) a Jihoafrickou republikou (2:6). V nekompletní tabulce je předposlední, na první dvě příčky, které zaručují účast ve finále o jedno místo v Londýně, ztrácí šest bodů. Ve středu české pozemkáře čeká dosud neporažená Čína a v pátek uzavřou kvalifikaci s Brazílií.

Češi hráli v Japonsku o první účast na olympiádě v historii. Na hrách v Moskvě v roce 1980, které však některé státy bojkotovaly, startovaly pouze československé pozemkářky a získaly stříbrné medaile.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozemní hokejisté na OH nepojedou
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články