Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Pozemkáři na úvod prohráli s Japonskem

Kakamigahara (Japonsko) - Čeští pozemní hokejisté vstoupili do bojů o historicky první účast na olympijských hrách porážkou. Na úvod kvalifikačního turnaje v Kakamigahaře nestačili na domácí Japonsko, kterému podlehli vysoko 0:6. Program úvodního dne kvalifikace narušil silný déšť, kvůli kterému byl na pátek přeložen druhý poločas zahajovacího utkání mezi Čínou a Rakouskem.

Pozemní hokej
zdroj: AP autor: Rick Rycroft

Češi drželi se soupeřem krok do závěru prvního poločasu, pak domácí poslali do vedení Kacujoši Nagasawa a Hiroki Sakamoto. Krátce po přestávce zvýšil opět Sakamoto a stejný hráč v závěru zápasu trefou z trestného rohu zkompletoval hattrick a dovedl Japonsko k vysoké výhře.

"Byli jsme sice dobře připravení, ale je vidět, že oni byli ještě připravenější. V průběhu celého zápasu jsme moc nestíhali," zhodnotil útočník David Vacek.

Dalším soupeřem výběru trenéra Michala Tomse bude v sobotu hlavní favorit na postup Jihoafrická republika, v pondělí se pak Češi utkají s Rakouskem, ve středu s Čínou a v pátek s Brazílií. Na olympiádu v Londýně postoupí jen vítěz finále, které si zahrají dva nejlepší týmy po duelech ve skupině každého s každým.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž z utkání
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články