Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

České Budějovice vyhrály i v Liberci a jsou krok od titulu

Liberec - Volejbalisté Českých Budějovic jsou krok od obhajoby extraligového titulu. Ve finále vyhráli i třetí zápas, na palubovce Liberce zvítězili 3:0. V pondělí už mohou na severu Čech rozhodnout o svém triumfu.

Volejbalisté Českých Budějovic
zdroj: ČT4

Série se sice vyvíjí jednoznačně, ale stejně jako ve druhém utkání měly Budějovice se soupeřem ve dvou setech problémy. V úvodní sadě hosté prohrávali až o pět bodů, ale skvělou koncovkou udolali Liberec 25:23.

Druhá sada byla poté jednoznačnou záležitostí Jihostroje, o čemž svědčí skóre 25:14. Třetí set byl kopií toho prvního. Dukla byla dlouho jasně lepší, jenže opět zpackaná koncovka a čtvrtý proměněný mečbol Budějovic rozhodly o tom, že již v pondělí mohou Jihočeši slavit titul.

"Podle mne rozhodlo to, že jsme přestali kazit servis jako na začátku prvního setu. Věříme si, i když prohráváme o dost bodů, a to je důležité. V pondělí opět musíme nastoupit s maximální koncentrovaností," řekl českobudějovický trenér Jan Svoboda.

Liberecký kouč Michal Nekola litoval, že jeho svěřenci nevyužili nabídnutou šanci. "Ve dvou setech jsme měli vždy náskok, ale asi vlastní nekoncentrovaností nebo já nevím čím, jsme to nedokázali dohrát. Vždy rozhodovaly situace po příjmu za jedna, které jsme neuhrávali," uvedl Nekola. "Ten druhý set byla deka, která na nás padla po prohraném setu. V pondělí to bude podobné jako dnes, jen doufám, že s lepším výsledkem," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
VK Dukla Liberec - VK Jihostroj České Budějovice
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články