Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Fridrich přes zranění dotáhl Tatran k dalšímu titulu

Praha - Střešovický kapitán Milan Fridrich se stal hrdinou florbalového superfinále, přestože jej celé play-off trápilo svalové zranění. To jej vyřadilo hned v prvním utkání čtvrtfinále s Havířovem, v následující sérii proti FBC Ostrava chodil jen na přesilovky, ale na superfinále se připravil. Hattrickem rozhodl o dalším titulu Střešovic.

Kapitán Tatranu Milan Fridrich
zdroj: ČTK

"Takový výsledek jsem si mohl vysnít, chtěl jsem udělat co nejvíce pro tým. Jsem rád, že tato série skončila tak rychle. Nevím, jak bych další zápas odehrál," řekl Fridrich, jemuž nový model boje o titul na jediný zápas kvůli zranění vyhovoval. K nataženému stehennímu svalu si aktuálně poranil i lýtkový. "Byl jsem na zápas připravený stoprocentně. Ale měsíc a půl jsem neběhal a nehrál jsem celý zápas."

Před rekordní návštěvou 7 877 diváků přebíral se svým týmem mistrovský pohár potřetí za sebou. Atmosféra nadchla všechny aktéry. Podle Fridricha ale padla i na zkušené hráče trošku nervozita. "Bylo to poprvé. Snažili jsme se to řešit dopředu, během zápasu jsme chtěli zachovat klid, i když jsme dostali góly," doplnil Fridrich.

Střešovice ale opět potvrdily své zkušenosti. "Možná jsme měli i trochu štěstí. Vítkovice udělaly v útoku hloupý faul, jaký jsme udělali v zápase i my, což se v takové atmosféře může stát. Je to možná pro Vítkovice trošku krutý výsledek." Těší jej, že si Tatran zahraje znovu Pohár mistrů. "To je pro růst mladých kluků nejlepší, co je může potkat," řekl dvaatřicetiletý útočník, který je rád, že nadějní spoluhráči budou sbírat cenné zkušenosti.

Vítkovické hráče mrzelo, že se v základní hrací době dokázali dvakrát ubránit při přesilovkách Střešovic, ale v prodloužení už nikoli. "Říkali jsme si, že nám Tatran moc gólů ze hry nedá a bude hrozit hlavně z přesilovek. Během utkání se jim nedařily, ale asi si to schovali na prodloužení. Bohužel, je to naše nedisciplinovanost. Nevím, jestli je to taky nevyzrálost týmu," řekl Petr Kološ.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články