Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Florbalisté Střešovic obhájili proti Vítkovicím extraligový trůn

Praha - Florbalisté Střešovic zvítězili v historickém superfinále extraligy v pražské O2 areně nad Vítkovicemi 5:4 v prodloužení, obhájili titul a slaví svůj patnáctý triumf. Před rekordní návštěvou domácího klubového florbalu 7 877 diváků rozhodl v čase 62:38 v přesilovce kapitán Milan Fridrich, který zaznamenal hattrick. Staronový šampion si zajistil účast na říjnovém Poháru mistrů ve švédské Umee. Pošesté za sebou získaly titul v extralize florbalistky Herbadentu SJM Praha 11. V superfinále zdolaly FbŠ Bohemians 6:2.

Utkání Tatran Střešovice - 1. SC Vítkovice
zdroj: ČTK

Vítkovice začaly aktivně a vytěžily z toho ve třetí minutě vedení zásluhou Lukáše Hrubého. Ostravané pokračovali v aktivitě, ale další velké šance v opatrněji hrané úvodní třetině dlouho chyběly. V 16. minutě v přesilovce Střešovic Von der Pahlenův bekhendový pokus Souček kryl a odolal při dalším tlaku Pražanů.

Brankář Střešovic Tomáš Kafka inkasuje gól
zdroj: ČTK

Druhá část byla na zajímavé okamžiky bohatší a ve 32. minutě vyrovnal z otočky Fridrich. Za 65 sekund opět slavili vedení Ostravané. Ze standardní situace přihrál Patrik Suchánek volnému Kološovi, proti jehož střele neměl Kafka šanci. Za necelou minutu pomohla Tatranu po Tokošově střele tyč. Ve 39. minutě úřadující šampion smazal ztrátu - po rychlé kombinaci uvolnil Ondrušek Fridricha, který překonal Souška střelou pod horní tyč.

Radomír Mrázek, trenér Vítkovic

"Rozhodčí pískali úplně skvěle, patří mezi nejlepší na světě. Nemá cenu rozebírat, jestli to faul byl, nebo nebyl, prostě jsme hráli oslabení. Mě nejvíc štve, že nám ten válečný veterán (Fridrich) dal tři góly. Přirovnal bych to k tomu, když jsme měli (při titulu v roce 2009) Dana Foltu. On je Milan z brankoviště neodstavitelný, pokaždé z toho byla gólovka. Atmosféra... byla to vydařená akce a nezapomenutelná atmosféra, pro nás je ten konec samozřejmě neveselý."

Jan Zahálka, trenér Střešovic

"Skoro celý zápas jsme dotahovali, herně se nám nedařilo, necítil jsem, že je to náš den. Soupeř hrál výborně a zase jsme to utrhli naším srdcem. Z třetí přesilovky, naší největší zbraně, jsme se prosadili. (O myšlence superfinále:) Byl jsem skeptický, ale dnešek mě přesvědčil, že to smysl má. Přišlo skoro osm tisíc lidí, to je obrovský úspěch pro florbal."

Zápas gradoval ve třetí třetině. Nejdříve se dostal do náporu Tatran a ve 44. minutě jej Garčar poslal poprvé do vedení. To mu však vydrželo jen 12 sekund, než se trefil Matúš. Odpovědět mohl Ondrušek. Ve 49. minutě opět vedly Vítkovice. Jankulár po průniku oklamal gólmana, balónek do prázdné branky sice nezasunul, ale dorážející Řezanina už ano.

Je nám líto, video expirovalo.
Fortuna extraliga ve florbalu

Před rekordní návštěvou na ligovém zápase českých halových sportů, která překonala rozhodující duel o titul házenkářů v roce 2000 mezi Frýdkem-Místkem a Karvinou (7 500 příznivců), vyrovnal v 56. minutě Natov. Tatran vybojoval třetí titul v řadě při Heczkově vyloučení, když po přihrávce Podhráského sebral Vítkovicím naděje Fridrich.

Tatran Střešovice - 1. SC Vítkovice 5:4 v prodl. (0:1, 2:1, 2:2 - 1:0) Branky a nahrávky: 32. Fridrich (Ondrušek), 39. Fridrich (Ondrušek), 44. Garčar (Von der Pahlen), 56. Natov (M. Vávra), 63. Fridrich (Podhráský) - 3. L. Hrubý (Kološ), 33. Kološ (P. Suchánek), 44. Matúš (Jelínek), 49. Řezanina (Jankulár). Rozhodčí: Černý, Janoušek. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 7 877.

Florbalistky Herbadentu SJM Praha 11 získaly pošesté za sebou titul v extralize. V superfinále na jediný zápas zdolaly FbŠ Bohemians 6:2. Svěřenkyně trenérek Karolíny Šatalíkové a Markéty Šteglové se mohou těšit na účast na říjnovém Poháru mistrů ve švédské Umee.

Do vedení se dostaly přesně po třech minutách hráčky Bohemians, když Jelínková překonala Sukovou, přestože se jí zakončení nepovedlo. Herbadent z převahy vytěžil obrat díky trefám Dominiky Šteglové a Sádkové.

Mezitím musela ze hry odstoupit pro zranění opora Herbadentu Kotíková, která se v zápase loučila s kariérou. Při vyloučení Košturiakové mohla zvýšit v oslabení Theodosisová, ale Horňákovou nepřekonala a Kamila Bočanová vzápětí vyrovnala.

Ve druhém dějství se otřela o tyč nejdříve střela Urbánkové, za Bohemians odpověděla stejně nebezpečným pokusem Křížová. Šanci úřadujících mistryň pak spálila Dominika Šteglová, v 38. minutě už ale Herbadent získal vedení zpět. Urbánková našla ve velkém brankovišti Jarolímovou, která svůj bekhend umístila přesně k levé tyči. Smazat ztrátu mohla Vojnarová, ale neuspěla.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Herbadent SJM Praha 11 - FbŠ Bohemians

V závěrečné části Herbadent pojistil výhru, když nejdříve ve 46. minutě skórovala Urbánková a po vydařené kombinaci a přihrávce Dominiky Šteglové si doťuknutím do prázdné branky připsala druhou trefu v zápase Jarolímová. Výsledek ještě dovršila 45 sekund před koncem při power-play rovněž druhou brankou v utkání Urbánková.

Herbadent SJM Praha 11 - FbŠ Bohemians 6:2 (2:2, 1:0, 3:0) Branky a nahrávky: 8. Šteglová (Billá), 13. Sádková (Košturiaková), 38. Jarolímová (Urbánková), 46. Urbánková (K. Kalecká), 53. Jarolímová (Šteglová), 60. Urbánková (Jarolímová) - 3. Jelínková (K. Bočanová), 18. K. Bočanová (Černá). Rozhodčí: Nováček, Vašíček. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváci: 5 097.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články