Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Florbalisté Střešovic porazili i napočtvrté Ostravu a jsou v superfinále

Ostrava - Florbalisté mistrovského Tatranu Střešovice vyhráli ve čtvrtém semifinále extraligy na hřišti FBC Ostrava 7:6, ovládli sérii 4:0 na utkání a budou hrát v sobotu 21. dubna v pražské O2 aréně superfinále. Dramatický zápas rozhodl pouhé tři vteřiny před koncem Tom Ondrušek. Čtrnáctinásobný šampion bude v novém modelu jediného finálového zápasu obhajovat titul proti vítězi série mezi Vítkovicemi a Chodovem, která je aktuálně vyrovnaná 2:2 na zápasy.

Podobně jako v neděli vedl Tatran v úvodu 3:0, ale pak náskok ztratil. Po trefách Natova, Marka Vávry a Deutschově gólu v přesilovce snížil Robenek. Pak sice vrátil Pražanům tříbrankový náskok Von der Pahlen, ale ještě do první pauzy dostali domácí na kontakt Šimíček se Žydelem a v 35. minutě už vyrovnal Robenek.

Ostravané museli stále dotahovat. Sedm vteřin před koncem druhé části se totiž trefil Natov, ztrátu následně smazal Vojtíšek a na branku Von der Pahlena z 58. minuty odpověděl 55 vteřin před koncem třetí třetiny Skácel. Na prodloužení ale po Ondruškově brance nedošlo.

"Po velmi dobrém začátku jsme opět zbytečnými chybami vrátili soupeře do hry. Soupeř hrál opět velmi dobře. Byla to pro nás určitě lepší příprava pro superfinále než první dva zápasy v Praze," řekl trenér Střešovic Jan Zahalka.

Hráči FBC Ostrava loni prohráli se Střešovicemi ve finále po boji 2:3 na zápasy, ačkoliv v rozhodujícím duelu vedli v Praze ještě v 51. minutě 8:3. Nakonec ale prohráli 8:9 v prodloužení. Letos na medaili po vyřazení v semifinále nedosáhnou.

"V obou domácích zápasech jsme předvedli své současné maximum. Musím bohužel parafrázovat starou florbalovou pravdu, že tento sport je strašně krásný a dynamický, akorát vždycky vyhraje Tatran," prohlásil asistent trenéra FBC Ostrava Martin Trojan.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články