Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Washington podlehl Indianě, Veselý se blýskl blokem večera

Indianapolis (USA) - Basketbalisté Washingtonu si připsali pátou porážku za sebou, z toho čtyřikrát prohráli maximálně o čtyři body. Ve čtvrtek nevyužili vedení z třetí čtvrtiny a podlehli Indianě 89:93. Český reprezentant Jan Veselý za necelých 13 minut na hřišti zaznamenal tři body, dva doskoky a dva bloky. V repríze loňského finále NBA Miami jasně přehrálo šampiony z Dallasu 106:85.

Rozehrávač Washingtonu John Wall
zdroj: AP autor: Jacquelyn Martin

Washington v poločase prohrával o tři body, ale třetí čtvrtinu Wizards začali šňůrou 11:1, díky níž vedli 60:53. Na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny domácí Pacers otočili vývoj utkání šňůrou 14:1. V poslední minutě Wizards prohrávali pouze o dva body a měli míč, jenže o něj po chybě přišli a Indiana si vítězství pojistila z trestných hodů. 

Nejlepším střelcem zápasu byl domácí Danny Granger s 25 body, klíčovým mužem pro Pacers byl ale Roy Hibbert, který nastřílel sedm ze svých devíti bodů v posledních pěti minutách utkání. V dresu Washingtonu dal 20 bodů Jordan Crawford, Brazilec Nené přidal 16 bodů a 13 doskoků.

Jan Veselý parádně zblokoval koš
zdroj: YouTube

Veselý proměnil jednu ze dvou střel z pole, jeden trestný hod a měl dva doskoky. Předvedl i dva bloky, přičemž jeden z nich byl označen za nejlepší blok čtvrtečního programu NBA. Rovněž se dostal do nejlepší desítky akcí hracího dne jako šestka. Na druhou stranu ostravský rodák relativně rychle nasbíral čtyři osobní chyby.

Miami se otřepalo po prohrách s Oklahomou a Indianou a porazilo Dallas o 21 bodů. Mavericks sice vedli po první čtvrtině o pět bodů, jenže soupeř otočil vývoj utkání ve druhé čtvrtině a nově nabyté vedení už nepustil. Ve druhé části Miami střílelo s úspěšností 75 procent. Dallas vedl s 25 body Dirk Nowitzki, ale žádný z jeho spoluhráčů nenastřílel více než 12 bodů. Za Miami dali Chris Bosh a LeBron James po 19 bodech.



Derek Fisher zažil vítězný návrat na palubovku Los Angeles Lakers. Jeho nový celek z Oklahomy porazil Lakers 102:93. Thunder vyhráli již popáté v řadě. Fisher za 16 minut nastřílel sedm bodů a při nástupu na hřiště se od fanoušků dočkal ovací ve stoje.

Hvězdou utkání byl Fisherův spoluhráč Russell Westbrook, který nastřílel 36 bodů a navíc dobrou obranou znepříjemnil "život" domácí hvězdě Kobemu Bryantovi. Kevin Durant přidal 21 bodů a 11 doskoků. Lakers vedl s 25 body a 13 doskoky Andrew Bynum. Bryant přidal 23 bodů a devět doskoků, jenže trefil pouze sedm z 25 střel z pole. Oklahoma rozhodla nástupem do poslední části, kdy předvedla šňůru 10:0, po které domácí publikum na Lakers bučelo.

Výsledky:

Indiana - Washington 93:89 (za hosty Veselý 13 minut, 3 body, 2 doskoky, 2 bloky), LA Lakers - Oklahoma City 93:102, Miami - Dallas 106:85, Portland - New Orleans 99:93.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články