Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Veselá si s Valencií zahraje finále Evropské ligy

Istanbul - Basketbalistky Valencie s českou reprezentantkou Janou Veselou si zahrají finále Evropské ligy. Šanci bojovat o cennou trofej si zajistily dnešní výhrou 77:66 v druhém utkání semifinálové skupiny se Spartakem Moskva. Veselá k ní přispěla osmi body a čtyřmi doskoky. Valencie o prvenství ve skupině nepřijde ani v případě porážky v pátečním duelu s Wislou Krakov.

Španělský celek postupem do finále vyrovnal své historické maximum ze sezon 2009/10 a 2006/07. Tehdy ve finále vždy prohrál právě se Spartakem Moskva. Tentokrát však souboj s ruským celkem zvládl, o což se hráčky Valencie zasloužily zejména v poslední čtvrtině.

Do ní vstupovaly s mankem čtyř bodů, ale pak čtyři minuty nedovolily soupeřkám skórovat a šňůrou 12:0 rozhodly o své výhře. Spartak sice ještě snížil na rozdíl dvou bodů, ale Valencie už si výhru vzít nenechala a koncovku ovládla. Valencie v této sezoně utrpěla v Evropské lize pouze dvě prohry a obě v základní skupině. O bod podlehla Kaunasu a předtím o osm bodů českým mistryním z USK Praha.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články