Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Futsalisté půjdou do odvety baráže MS se Slovinskem s mankem 0:2

Velenje - Čeští futsalisté prohráli úvodní utkání baráže o postup na mistrovství světa na hřišti Slovinska 0:2. K postupu musí vyhrát o tři góly domácí odvetu, která se uskuteční 11. dubna v Praze. Češi usilují o třetí postup na MS v řadě, pro Slovince by šlo o historický úspěch, k němuž se nyní výrazně přiblížili.

Futsal
zdroj: ČT24

Ve vyrovnaném utkání se domácí častěji dostávali do koncovky a v 10. minutě udeřili zásluhou Fetiče. Po změně stran si Češi vytvořili územní převahu a více se tlačili do šancí, ale jejich pokusy končily na dobře chytajícím gólmanovi Puškarovi. Navíc Slovinci aktivně bránili a vyráželi do nebezpečných brejků. Po jednom z nich skórovali podruhé.

Deset minut před koncem obrali Slovinci Romana Mareše o míč zákrokem na hranici faulu, Uršič postupoval do otevřené české obrany a střelou z dálky po zemi se trefil přesně k tyči. Brankář Gerčák navíc chytil další čtyři nebezpečné pokusy slovinských hráčů a udržel naději do odvety.

"Bohužel rozhodovalo proměňování šancí. My jsme šli na začátku dvakrát sami na brankáře a nedali jsme. Naopak soupeř potrestal dvě naše chyby," řekl trenér Tomáš Neumann. "Slovinci hráli hodně agresivně a rozhodčí to pouštěl. To se projevilo i u druhého gólu. Faul na našeho hráče by to ale byl jedině, kdyby to rozhodčí písknul. Tak se nestalo, tak to musíme vzít. Takový je futsal. V tomto směru nám nepřeje ani štěstí," dodal.

Jelikož se svěřencům trenéra Tomáše Neumanna nepovedlo vstřelit branku, musí doma vyhrát minimálně o tři góly. Při výsledku 2:0 by se prodlužovalo. Jiný výsledek posouvá na šampionát Slovince. "Budeme to mít složité, ale rozhodně se nevzdáváme. Víme, že si přivážíme špatný výsledek, ale doma se pokusíme o zázrak a zabojujeme o postup," dodal Neumann.

Že je v silách české reprezentace vývoj baráže zvrátit, dokazuje dlouhodobá bilance. V posledních pěti vzájemných duelech na českém území Češi vždy vyhráli minimálně o dva góly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články