Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Cíle trenéra volejbalistů Bernarda: postoupit na ME a dát šanci mladým

Praha – Nový trenér volejbalové reprezentace Nizozemec Stewart Bernard si klade jasný cíl: uspět v letošní kvalifikaci na mistrovství Evropy. Jakožto dlouholetý trenér juniorů má v úmyslu dát také šanci mladým hráčům. I proto chce kromě pohovorů se zkušenými oporami, které hrají v zahraničí, sledovat bedlivě i domácí soutěž.

"Přišel jsem sem, protože chci dostat tým na vyšší úroveň," prohlásil odhodlaně Bernard. "Cílem je postup na mistrovství Evropy a v Evropské lize bych dal rád šanci mladým," řekl.

Podobně jako v Nizozemsku, odkud kouč Bernard pochází, zůstávají v Česku v domácí lize povětšinou jen mladí hráči, hvězdy hrají jinde v Evropě. Moje největší trenérská síla je, že jsem pracoval i jako trenér juniorů. "Budu sledovat hráče v České republice. Nesmíme zapomenout na to, že jsou tu také mladí hráči," ujistil Bernard. O konkrétních jménech zatím představu nemá, vše bude detailněji probírat se svým asistentem Zdeňkem Šmejkalem.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor se Stewartem Bernardem

Šéf Českého volejbalového svazu Zdeněk Haník:

"Hlavní klad je, že je zběhlý v prostředí dlouhodobě, trénoval nároďáky. Je přísný na práci. A naopak se mě stále vyptával, jak zlepšit život hráčů, aby se cítili dobře."

Právě trenéra ostravských volejbalistů si vybral Bernard po dohodě s vedením svazu. "Rád pracuji s lidmi, kteří jsou z dané země. Byli mi představeni lidé, se kterými budu pracovat, mluvil jsem s nimi a vypadá, že to bude dobrá spolupráce," uvedl nizozemský kouč.

Bernard chce mít v realizačním týmu dva statistiky. Jeden by měl být k dispozici vždy i na tréninku. "Potřebuji informace co nejrychleji. Pracuji hodně s videi a daty," uvedl Nizozemec. "Je důležité mít stále zpětnou vazbu a předávat hráčům, jak trénují, s jakou intenzitou, jaké mají statistiky v tréninku. A při turnajích je třeba sledovat vývoj na dvou místech - náš zápas a potencionální soupeře. Nechci spoléhat na jiné informace, jen na vlastní, na což jsme zvyklý," řekl Bernard už při svém představení novinářům.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články