Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Trápení pokračuje. Veselý s Washingtonem zase prohrál

New York - Basketbalisté Washingtonu si v Memphisu připsali už 34. porážku ze 44 zápasů v této sezoně NBA. Další nezdar s nimi prožil v neděli i Jan Veselý, který odehrál sedm minut a při prohře 92:97 si zapsal dva body a tři doskoky.

Utkání Memphis - Washington
zdroj: AP

Wizards vedli v poločase o tři body, ale domácí Grizzlies v třetí čtvrtině vývoj otočili a v závěru si výhru pohlídali. Klíčovou postavou duelu byl Rudy Gay s 27 body a devíti doskoky. Navíc 24 sekund před koncem trefil Gay trojku, kterou zvýšil vedení Memphisu na sedmibodový rozdíl a zhatil tak hostům plány na zvrat.

Nejlepším střelcem Washingtonu byl s 25 body John Wall, který přidal i po šesti asistencích a doskocích, ale ztratil sedm míčů. Jordan Crawford dal 22 bodů. Jednadvacetiletý Veselý si připsal jediný střelecký pokus, když po útočném doskoku míč úspěšně zasmečoval do koše. K třem doskokům přidal ostravský rodák jeden získaný míč a jeden blok. Washington, předposlední tým celé soutěže, vyhrál na hřišti Memphisu naposledy v roce 2004.

Andrew Bynum z LA Lakers
zdroj: AP

Floridské derby v Miami tentokrát ovládli domácí basketbalisté a po výhře 91:81 oplatili rivalovi z divize Orlandu šest dnů starou porážku. Tahounem domácích byl Dwyane Wade, který 14 ze svých 31 bodů nastřílel v poslední čtvrtině a pomohl tak k rozhodující sedmibodové šňůře. 

Los Angeles Clippers předvedli proti Detroitu vydařenou stíhací jízdu, protože v poslední čtvrtině vymazali devítibodovou ztrátu a v prodloužení zvrat dokonali na 87:83. Chris Paul trefil v prodloužení všechny tři střely a celkem nasbíral 19 bodů, 15 asistencí a jediný doskok mu chyběl k triple-double.

Teprve třetí domácí prohru v sezoně si připsali hráči Los Angeles Lakers, kteří podlehli Utahu 99:103. Kobe Bryant mohl dvě sekundy před koncem čtvrté čtvrtiny trojkou vyrovnat, ale minul. Bryantovi se střelecky vůbec nedařilo, trefil pouze tři z 20 střel z pole. Díky osmi trestným hodům se dostal na 15 bodů, ale takhle špatnou střelbu z pole měl naposledy v prosinci 2004. 

Do boje o play off se vrátil Phoenix, který vyhrál počtvrté za sebou. Suns porazili Houston 99:86 a právě za tímto soupeřem těsně zaostávají v boji o osmou příčku v Západní konferenci. Suns k výhře vedl zkušený Michael Redd, který za 18 minut na hřišti nastřílel 25 bodů.

Výsledky:

Cleveland - Atlanta 87:103, LA Clippers - Detroit 87:83 po prodl., LA Lakers - Utah 99:103, Memphis - Washington 97:92 (za hosty Veselý 2 body a 3 doskoky), Miami - Orlando 91:81, Oklahoma City - Portland 111:95, Phoenix - Houston 99:86, Sacramento - Minnesota 115:99.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články