Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Chicago porazilo v souboji nejlepších týmů konference Miami

Chicago - Basketbalisté Chicaga porazili ve šlágru NBA Miami 106:102 a upevnili si pozici nejlepšího týmu ligy. Bulls zvítězili v souboji dvou nejlépe postavených týmů Východní konference nad finalisty posledního ročníku i bez své hlavní postavy Derricka Rose. Miami nepomohly ani výkony hvězd Dwyanea Wadea a LeBrona Jamese, kteří dali dohromady 71 bodů (36 a 35). 

John Lucas a Carlos Boozer slaví koš proti Miami
zdroj: ČTK/AP autor: Nam Y. Huh

Rose, nejužitečnější hráč minulého ročníku, zápas sledoval z lavičky s nataženým tříslem. Chyběl už pojedenácté v sezoně a zdravotní problémy v tomto ročníku trápí i další lídry chicagského týmu Richarda Hamiltona a Luola Denga. Přesto Bulls směřují k obhajobě vítězství v základní části soutěže. Jako jediní stále nemají na kontě dvouciferný počet porážek a pyšní se bilancí 36 vítězství a 9 proher.

"My jsme jako takové bratrstvo. Když jeden vypadne, máme někoho jako náhradu," řekl rezervní rozehrávač John Lucas, který byl s 24 body nejlepším střelcem Chicaga. Rozdíl mezi oběma týmy byl především v bodovém příspěvku náhradníků. Ti domácí dali 56 bodů, zatímco hráči z lavičky Miami pomohli svému týmu jen patnácti body. Heat prohráli venku počtvrté za sebou.

Pouhý den po výhře v druhém prodloužení v Memphisu vyhráli Los Angeles Lakers znovu až v nastavení v New Orleansu (107:101). O nerozhodný stav po základní hrací době se postaral Kobe Bryant, který před závěrečnou sirénou vyrovnal třemi šestkami za faul při trojkovém pokusu. Celkem dal 33 bodů, Andrew Bynum přidal 25 bodů a 18 doskoků, domácí vedl Jarett Jack s 30 body.

Dwayne Wade a LeBron James se snaží vymyslet, jak na Chicago
zdroj: ČTK/AP autor: Nam Y. Huh

"Kobe mi napsal, že to bylo dobré vítězství, ale že si bude muset zajít do nemocnice nechat zkontrolovat srdce. Má trochu nadváhu jako já, takže nevím, jestli to myslí vážně, nebo ne," žertoval trenér Lakers Mike Brown po dalším dramatickém vítězství.

New York hned v prvním utkání po rezignaci trenéra Mikea D'Antoniho ukončil impozantním způsobem sérii šesti porážek. Knicks deklasovali Portland 121:79, lepší premiéru si prozatímní kouč Mike Woodson nemohl přát.

Nejlepšími střelci domácích byli náhradníci. J.R. Smith zaznamenal sedm trojek a celkem si připsal 23 bodů, Steve Novak přidal šest tříbodových košů , dohromady přispěl 20 body. Celkem Knicks v zápase dali 19 trojek, jediná je dělila od klubového rekordu. "Za daných okolností jsme všechno hodili za hlavu a hráli basketbal. Už dlouho nás to takhle nebavilo," řekl hvězdný Carmelo Antony.

Chicago - Miami 106:102, Golden State - Boston 103:105, Houston - Charlotte 107:87, Indiana - Philadelphia 111:94,LA Clippers- Atlanta 96:82, Milwaukee - Cleveland 115:105, New Jersey - Toronto 98:84, New Orleans - LA Lakers 101:107 po prodl., New York - Portland 121:79, Phoenix - Utah 120:111, Sacramento - Detroit 112:124, San Antonio - Orlando 122:111. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články