Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Nymburk prohrál s Mariupolem a ve VTB lize nepostoupí

Mariupol - Basketbalisté Nymburka prohráli v utkání VTB ligy na palubovce ukrajinského celku Azovmaš Mariupol 76:85 a definitivně přišli o šanci na postup. Na kontě mají sedm výher a osm porážek a bez ohledu na výsledek posledního utkání s Jenisejem obsadí ve skupině B sedmé místo. Nymburk nastoupil výrazně oslabený pod košem, když vedle Drewa Naymicka chyběl také Petr Benda.

Nymburk (v červeném)
zdroj: isifa/VLP autor: Luboš Jeníček

Jediným klasickým podkošovým hráčem zůstal Radek Nečas, který odehrál téměř celý zápas. I jeho zásluhou se Nymburk dlouho držel s domácími v kontaktu a ještě na začátku třetí čtvrtiny český mistr vedl 41:40. Jenže pak Azovmaš předvedl sérii 20:6 a odskočil na rozdíl 13 bodů, na což už Nymburk neměl odpověď. Nejvíce se přiblížil na rozdíl tří bodů (70:73) zásluhou tří rychlých trojek kapitána Ladislava Sokolovského a Lamayna Wilsona, ale zvrat domácí nedovolili.

I proto, že Nymburk za celý zápas nenašel tahouna v ofenzivě. Druhý nejlepší střelec soutěže Chester Simmons tentokráte zakončil zápas s osmi body. Nejvíce bodů v dresu Nymburka netradičně nastřílel rozehrávač Eugene Lawrence (13 bodů). Nymburku nepomohlo ani to, že se mu extrémně dařily trojky, když proměnil 13 pokusů ze 32. Téměř totožnou bilanci měl při střelbě za dva body.

V dresu Mariupolu se nejvíce prosazovali Američané Joseph Crispin, George Ewing a Othello Hunter, kteří dohromady zaznamenali 54 bodů. K porážce Nymburka výrazně přispěl také jeho bývalý hráč Radoslav Rančík. Slovenský pivot si za 11 minut hry připsal 10 bodů a pět doskoků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články