Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Basketbalistky Trutnova potřebovaly k výhře nad VŠ prodloužení

Praha - Přímý souboj o třetí místo v lize basketbalistek rozhodlo až druhé prodloužení, po kterém se hráčky Trutnova mohly radovat z vítězství na palubovce VŠ Praha 104:98. V tabulce skupiny A1 se východočeský celek dostal před svého soupeře o jeden bod. Už rok bez porážky v nejvyšší soutěži slaví USK Praha, který deklasoval Hradec Králové na jeho hřišti 106:56.

Basketbalistky Trutnova
zdroj: ČT24

Navzdory rozsáhlé marodce vyhrál Trutnov i čtvrtý vzájemný zápas s VŠ v sezoně. Pražankám nepomohl k úspěchu ani desetibodový náskok, který si vypracovaly v úvodu čtvrté čtvrtiny. Dramatický boj se odehrával i v druhém prodloužení, v němž Trutnov získal vedení o šest bodů, které však domácí tým bleskově díky trojkám Karolíny Elhotové a Callensové zlikvidoval. V závěru však hráčky pražského celku zradila střelba.

Belgičanka Callensová byla s 28 body nejlepší střelkyní zápasu, v dresu Trutnova si po 24 bodech připsaly Záplatová a Větrovcová, která odehrála stejně jako Šnajdrová celých 50 minut bez střídání. Šnajdrová přispěla k výhře 18 body a 15 doskoky, Větrovcová doskočila 14 míčů.

Obhájce titulu USK potvrdil svou suverenitu a v předposledním utkání dlouhodobé části vylepšil svou bilanci na 31 vítězství bez porážky. V lize našly svěřenkyně Lubora Blažka přemožitelky naposledy loni 12. března, kdy podlehly Frisku Brno. Hradec ve středu zdolal právě někdejšího dlouholetého vládce domácí scény Brno, ale proti USK na tuto výhru nenavázal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články