Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Veselý dal sedm bodů, ale prohře Washingtonu nezabránil

Washington - Basketbalisté Golden State nastříleli v první čtvrtině do koše Washingtonu 41 bodů, čímž položili základ k pondělní jednoznačné výhře 120:100. Jan Veselý odehrál v poraženém týmu 22 minut, v nichž stihl devět doskoků a sedm bodů, ale i čtyři ztráty míče. Ostravský rodák také střílel nejvíce trestných hodů v dosavadní kariéře v NBA, ale z jedenácti šestek proměnil pouze pět.

Jan Veselý smečuje
zdroj: AP autor: Nick Wass

Washington v zápase nebyl ani jednou ve vedení a už v druhé čtvrtině prohrával o 25 bodů. Hráči Golden State stříleli výborně z dálky, trefili patnáct z 23 trojek. Nejlepším střelcem Warriors byl autor 25 bodů Monta Ellis, za domácí dal stejný počet bodů Nick Young.

"Takhle naštvaný jsem ještě nebyl, za tuhle prohru nesu plnou zodpovědnost. Cítil jsem před zápasem, že dnes nejsme připraveni hrát. Nedokázal jsem se vypořádat s tím, že po vyhraném zápase mužstvo opět nastoupilo bez maximálního úsilí, což je moje chyba," prohlásil trenér Washingtonu Randy Wittman.

Ve šlágru Západní konference Oklahoma porazila Dallas 95:91. Hosté měli v Oklahomě navrch pouze v poločase, kdy vedli o sedm bodů. Poté začali Thunder intenzivněji bránit, Dallasu v třetí části dovolili pouze 13 bodů a získali zpět vedení, které už nepustili. Jistotu jim přinesly úspěšné trestné hody Russella Westbrooka v závěrečných vteřinách.

Westbrook byl nejlepším střelcem domácích s 24 body, Kevin Durant přidal 22 bodů. Dallas tradičně vedl Dirk Nowitzki s 27 body, Jason Terry dal 18 bodů, ale v koncovce dvakrát neuspěl přes obranu Kendricka Perkinse.

Zápas NBA
zdroj: AP

Podruhé v jednom týdnu porazila Minnesota celek Los Angeles Clippers. Tentokrát Timberwolves na své palubovce zvítězili nejtěsnějším rozdílem 95:94. Utkání mohl poslat do prodloužení Chris Paul, který byl pět vteřin před koncem faulován za stavu 95:92 při trojce, proměnil však pouze první dva trestné hody. Hvězdou utkání byl domácí Kevin Love, který nasbíral 39 bodů a 17 doskoků.

Posedmé v řadě zvítězilo Chicago, které porazilo Indianu 92:72. Bulls v poločase prohrávali o bod, ale třetí čtvrtinu vyhráli 33:13 a zápas rozhodli. Indiana neuspěla poprvé po šesti utkáních. Nejlepším střelcem Chicaga byl Luol Deng s 20 body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články